Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Oplatí sa cestovné poistenie k platobnej karte?

Datum: 20.02.2017

To, že banky ponúkajú k platobným kartám aj cestovné poistenie, už dávno nie je žiadnou novinkou. Túto formu uzatvorenia cestovného poistenia zvolilo množstvo Slovákov. Niekedy vychádza dokonca lacnejšie ako samostatné cestovné poistenie. Dá sa naň ale spoľahnúť?

Vyhovuje vašim požiadavkám?

Cestovné poistenie viazané na platobnú kartu by ste nemali uzatvárať automaticky. Pretože nie je poistenie ako poistenie. V prvom rade je potrebné uvedomiť si, aké cestovné poistenie je pre naše potreby najvhodnejšie. Druhým krokom by malo byť porovnanie cestovného poistenia. Poistenie ku kartám býva zvyčajne celoročné, čo sa vám nemusí oplatiť, ak sa chystáte odcestovať len na pár dní a celkovo počas roka cestujete len minimálne.

Ak sa, naopak, chystáte na dlhodobú cestu, nezabudnite sa opýtať na dobu, akú môžete nepretržite stráviť v zahraničí. Väčšinou býva v rozmedzí 45 až 90 dní. Pri dlhšom cestovaní budete potrebovať poistenie, ktoré takéto cesty pokrýva. Samozrejmosťou by malo byť aj to, že si preštudujete, čo poistenie k vašej platobnej karte obsahuje. Určite v ňom bude zahrnuté poistenie liečebných nákladov. Ak tam ale nie je nič viac, poistenie môže byť veľmi, veľmi nedostačujúce. Poistenie úrazu, batožiny alebo zodpovednosti za škodu tiež stoja za zváženie.

 

Zvážte aj iné možnosti

Pri čo i len najmenšej neistote ohľadne poistného krytia radšej vyhľadajte dokumenty k poisteniu alebo zavolajte do banky. Zistiť v ďalekom svete, že vaše poistenie k platobnej karte nepokrýva udalosť, ktorá sa práve prihodila, nie je práve najpríjemnejšie. Oplatí sa teda poistenie k platobnej karte? To záleží od viacerých okolností. Môže sa stať, že takéto poistenie bude pokrývať všetko, čo potrebujete, cenovo bude výhodné a využijete aj to, že je ročné.

V prípade, že to tak ale nie je, netreba sa báť uzavrieť samostatné cestovné poistenie. Môžete mať uzatvorené aj obe a v prípade poistnej udalosti si vybrať, ktoré z nich využijete. Zvyčajne sa oplatí to s vyšším poistným krytím. Porovnanie samostatných cestovných poistení sa vám môže zdať niekedy zbytočná strata času a preto si radšej vyberiete to, ktoré vám pribalia k platobnej karte. V konečnom dôsledku až tak veľa času ale neušetríte. Porovnanie cestovného poistenia sa dá vykonať pár klikmi pomocou online kalkulačky. Jej výhodou je, že si sami navolíte, aké poistenie presne potrebujete – či ročné cestovné poistenie, alebo len na pár dní, koľko osôb potrebujete poistiť, rôzne pripoistenia a podobne.  

Superpoistenie.sk ponúka rýchle a presne porovnanie cestovného poistenia. Výsledky sú dostupné do pár sekúnd, sú aktuálne a zahŕňajú všetky akcie a bonusy. Viete si tak rýchlo zrátať, či sa vám viac oplatí poistenie k platobnej karte, alebo uzavretie nového, samostatného cestovného poistenia. Dôležité pritom ani tak nie je ušetriť pár eur, ale ubezpečiť sa ešte pred vycestovaním, že vaše poistenie pokrýva všetky možné udalosti, ktoré sa vám v zahraničí môžu stať. 

Čítané: 5005 x