Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Máte chuť na dobré sudové víno a neviete si vybrať?

Datum: 08.11.2017

Každý správny vinár vie, že sudové víno má svoje osobité čaro a chuť. 

Sudové víno dokáže zaujať nielen svojou kvalitou, ale aj výhodnejšou cenou oproti drahším fľaškovým verziám zo supermarketu. 

Víno je možné uchovávať nielen v sude, ale aj v nerezových tankoch, ktoré sú určené práve na dlhodobé uskladňovanie. Vďaka tomu víno nemusí, a ani neobsahuje zbytočné prísady ako je veľké množstvo konzervačných a stabilizačných prídavkov.

Určite ste už niekedy v živote ochutnali sudové biele víno, červené víno, dokonca i ružové víno z hrozna, ale ochutnali ste už niekedy ovocné sudové víno? Že nie? A možno ste aj niekde na dedine ochutnali, a ani o tom sami neviete.

Čo označujeme ako ovocné víno? Ovocné vína sú vyrábane podobnými metódami ako hroznové vína, iba základom pre ich výrobu sú rôzne druhy ovocia. Medzi ovocné víno môžete zaradiť ríbezlák,  teda víno zríbezlí, višňové víno, čerešňové víno, slivkové víno, bazové víno a dokonca i víno jahodové.

Čo je to za víno, keď nie je z hrozna? Každé správne vyrobené ovocné víno má vlastnosti rovnocenné akostnému vínu z hrozna, a to najmä čo sa týka vysokého obsahu alkoholu. Pokiaľ je vyrobené bez pridávania farbív a aróm, narazili ste na skutočnú kvalitu. Na to, aby ovocné víno dosiahlo skvelú chuť a zaujímavú arómu, musia byť plody starostlivo vyberané v správnom čase zrenia, prípadne môže to byť aj kombinácia viacerých ovocí.

Kde ho kúpiť? V dnešnej modernej dobe dostanete sudové víno kúpiť hoci aj cez internet. Z pohodlia domova si tak vyberiete typ sudového vínka, na ktorý máte práve chuť, urobíte objednávku a do 24 hodín máte víno u seba doma. 

Je dovoz vína kuriérom bezpečný?

Biele, červené, hroznové alebo ovocné sudové víno dostanete pekne zabalené v špeciálnych plastových 5 a 10 litrových PET fľašiach, ktoré sú starostlivo zabalené do ochranného kartónového obalu. Kartóny sú prelepené plombovacou a kontrolnou páskou. Samotná PET fľaša má tiež plombovací krúžok, ktorý takisto slúži spotrebiteľovi ako kontrola neporušenosti uzavretia fľaše.

Tak hor sa do ochutnávania! vinosudove.sk

Čítané: 4534 x