Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Ako si vybrať ten najvhodnejší plastový obal pre váš produkt. Poradíme vám ako na to.

Datum: 20.09.2018

V každom podnikaní je treba hotové produkty niekde uschovať pre bezpečné uloženie a následný transport. Ako si ale vybrať ten správny prepravný materiál.

Skladovanie a hlavne vhodný spôsob prepravy zohráva kľúčovú úlohu pri doručovaní produktu k zákazníkovi. Zároveň musí ísť o efektívne a náklady šetriace prepravné materiály, ktoré udržia konkurencieschopnosť. Ďalej musíte vedieť, či je váš produkt vhodný pre prepravu v plastovom, drevenom alebo kovovom boxe.

Plast versus ostatné materiály

Každý materiál má svoje výhody a je preto nutné vedieť, aké sú vaše požiadavky. Pri výberu je treba myslieť na niekoľko vecí. Napríklad drevo vyžaduje pravidelnú starostlivosť a vzhľadom k svojmu charakteru má tendenciu do seba natiahnuť vlhkosť a vodu. Oproti tomu plast je bezúdržbový, ľahko umývateľný a vodu vám rozhodne nenasiakne. Rovnaký problém s údržbou je v prípade kovu, ktorý je treba chrániť proti korózii. Naviac je plast veľmi odolný voči nárazu v porovnaní napríklad so sklenenými nádobami. Plast dnes dokáže dobre imitovať celú radu materiálov, takže môžete mať plastovú prepravku v drevenom designu.

Spoločnosť Schoeller Allibert sa venuje výrobe plastových materiálov už viac ako 40 rokov a vyrába ideálne riešenie pre široké spektrum odvetia.

Hlavné výhody plastového obalu:

· Plne recyklovateľné a šetrné k životnému prostrediu

· Vysoká životnosť

· Veľmi nízka váha

· Odolnosť voči nárazom

· Ľahko umývateľný povrch

· Široká škála typov plastu na mieru produktu

Obalový materiál pre špeciálne potreby vášho produktu

Vaša výroba môže vyžadovať tiež špecifické požiadavky na prepravné obaly. Napríklad pokiaľ potrebujete transportovať tekutiny alebo mäso, potrebujete také prepravky, ktoré zaistí bezpečnosť produktu a udrží potrebnú teplotu a čerstvosť. Aj pre tieto prípady ponuka Schoeller Allibert širokú škálu plastových kontajnerov a prepraviek, ktoré budú vyhovovať vašim konkrétnym potrebám a hlavne dokážu odolať extrémnym podmienkam vyžadovaných pre logistiku vášho tovaru. Napríklad skladovanie s vekom môže dramaticky ovplyvniť a vylepšiť vlastnosti produktu. Zároveň je možné boxy uzamknúť.

Prepravné obaly a marketing

Vhodne zvolené balenie vášho produktu môže zároveň zaistiť, aby si ľudia vášho produktu všimli a dať vám tak výhodu oproti konkurencii. Zaujať zákazníka je prvý krok, ako získať akvizíciu. Schoeller Allibert je schopný vám vytvoriť originálny design za pomocou najmodernejších technik in-mold a 3D tlače. Taký design pritiahne nie len pozornosť zákazníka, ale pomáha tiež identifikovať vašu značku.

Recyklácia a opakované použitie

Rada firiem začína uprednostňovať pri výbere vhodných obalov životné prostredie a vyberajú si tovar aj podľa toho, ako veľmi je ekologicky šetrný k životnému prostrediu. Spoločnosť Schoeller Allibert je založená na princípu opakovaného použitia plastových materiálov. Plasty sú teda vyvinuté tak, aby boli veľmi odolné a predovšetkým ľahko čistiteľné. Je možné ich preto používať opakovane.

Veľkosť obalového materiálu

Schoeller Allibert vyrába široké spektrum typov, veľkostí, s vekom, uzamykateľné, stohovateľné, o rôznom rozmeru a obsahu. Rovnako tak je v ponuke celá rada štandardizovaných plastových obalov, ktoré odpovedajú požiadavkám medzinárodnej logistiky. Niet sa čo diviť, že je spoločnosť Schoeller Allibert jednotkou na európskom trhu.

Podrobnejšie informácie nájdete na stránkach spoločnosti https://www.schoellerallibert.com/sk/

V prípade vášho záujmu kontaktujte nás: info.czechrepublic@schoellerallibert.com

Čítané: 3587 x