Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Chcete pomôcť zachrániť našu planétu? Pite írsku whiskey, škótsku whiskey, alebo kvalitný rum!

Datum: 25.09.2018

Ako to myslím? Prečo by sa pitím rumu alebo whiskey mala zachrániť planéta? Jednoducho! K týmto nápojom nepatrí slamka!

Ako to myslím? Prečo by sa pitím rumu alebo whiskey mala zachrániť planéta? Jednoducho! K týmto nápojom nepatrí slamka! Možno sa Vám to zdá, ako úplná maličkosť a nezmyselná vec, no obyčajné plastové slamky vedia byť veľmi nebezpečná vec. Používajú sa každý deň a ich využiteľnosť a krátky život trvá v priemere okolo 10 minút.

Takže nabudúce, keď budete v bare pozývať dievča na drink nezabudnite jedno dôležitú vec: vypýtať drink bez slamky! Skvelé! Práve ste pomohli životnému prostrediu a aké to bolo jednoduché však? Hovoríte si, že slamky sa až tak prehnane nevyužívajú, veď napríklad taký kvalitný rum sa pije bez slamky.

No iba v USA sa spotrebuje okolo 500 000 000 slamiek denne a to je číslo, ktoré je neúnosné.  Ďalej si predstavte, z akého materiálu sú vyrobené. Áno správne, je to plast! Takže to kvalitne znečisťuje našu matičku Zem. Máme šťastie, že sa nájdu ľudia, ktorí vymysleli náhradu za klasické plastové slamky a tie ich sú vyrobené z materiálov, ktoré sú k našej planéte mierumilovnejšie. Navyše sa vytvorili aj organizácie za zrušenie slamiek.

Členovia týchto skupín chodia po plážach a čistia ich od plastového odpadu a teda aj slamiek, aby neprišlo k veľkému znečisteniu oceánov a tým k ďalším úmrtiam rýb a iných morských živočíchov. Takže ak chcete byť iba trochu nápomocný, stačí veľmi jednoduchá vec zostaňte pri pití kvalitnej írskej whiskey a nedávajte si k tomu slamku. Tá sa k tomuto nápoju ani moc nehodí a vypadalo by to veľmi divne.

Čítané: 2897 x