Rozšírené hľadanie
Utorok 16. Apríl 2024 |
meniny má Dana, Danica

Priemyselné nožnice: V čom sú ich prednosti?

Datum: 21.11.2018

Nožnicami sa dávno nestrihajú len látky alebo nechty! V technickom priemysle existuje mnoho typov nožníc, poďme si posvietiť na ich vlastnosti.

Nie sú nožnice ako nožnice! Dokonalosť strihu a reprezentatívna úprava materiálu je v technickom priemysle mimoriadne dôležitá. Ako docielite presné strihy, ktoré potrebujete? Riešením sú kvalitné priemyselné nožnice, ktoré zdolajú aj tie najnepoddajnejšie materiály. Zúbkové, s keramickou vrstvou, s vymeniteľnými čepeľami a mnohé iné kúsky nájdete na priemyselnom trhu. Zúbkové využijete pri úprave technických tkanín, najčastejšie sú vyrobené zo skla alebo z uhlíkových vláken. Tuhé materiály najlepšie rozstriháte nožnicami s rovnou čepeľou, často sú k dispozícii v kovovom prevedení a môžu vám pripomínať krajčírske nožnice. Obvykle majú ostrú špičku a dobre sa s nimi strihajú káble či drôty.

Priemyselné nožnice vás nesklamú

Disponujú účinnými mikrozúbkami a sú vyrobené z vysokoodolných materiálov, aby strihali čo najpresnejšie a najdokonalejšie. Pre každý pracovný úkon si môžete vybrať tie najvhodnejšie nožnice, či už potrebujete upraviť kožu, podlahové krytiny, plechy či fólie. Vďaka mikrozúbkom tkanina alebo materiál nebude prekĺzavať a nožnice tak splnia aj tie najnáročnejšie potreby užívateľov. A aj ľaváci si prídu na svoje, existujú totiž priemyselné nožnice, ktoré budú vyhovovať aj ich potrebám, prípadne všeobecné priemyselné nožnice, ktoré sa dajú využiť; pri strihaní rôznych typov materiálov. Čepele na priemyselných nožniciach môžu byť fixné alebo vymeniteľné, tiež môžu byť potiahnuté keramickou vrstvou alebo môžu byť vyrobené z kalenej ocele pre vysokú odolnosť nožníc a ostrú čepeľ. Vďaka našim priemyselným nožniciam môžete dosiahnuť dokonalý strih, stačí si vybrať nožnice na materiál, s ktorým potrebujete pracovať.

Čítané: 3212 x