Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Tipy a triky, keď chcete zvládnuť angličtinu pre samoukov

Datum: 11.12.2018

Poznanie, znalosti a vedomosti, to všetko sú pre nás dôležité hodnoty. Pre samotné ľudstvo je to významnou a neodmysliteľnou súčasťou života na zemi. Nepodceňujte ani sami seba a priučte sa niečomu novému. Chcete porozumieť najrozšírenejšiemu jazyku na svete? V tom prípade začnite s angličtinou ešte dnes!

Angličtina je považovaná za veľmi krásny jazyk, a práve preto sa mnohí z nás chcú tomuto krásnemu jazyku priblížiť a poznať aspoň základné anglické frázy, ktoré môžete použiť bežne na ulici alebo pri akomkoľvek bežnom rozhovore.

Základom sú vždy slovíčka, takže je nevyhnutné sa ich naučiť. Angličtina pre samoukov je ako stvorená pre naučenie sa kvalitnej slovnej zásoby.

Aké problémy ukrýva angličtina pre samoukov

V prípade, že sa rozhodnete učiť sa angličtinu ako samouk, môžete naraziť na niekoľko úskalí.

Prvým úskalím môže byť nedostatočná gramatika, ktorú však môžete vypilovať čítaním kníh alebo sledovaním filmov v anglickom znení. Zlá gramatika nie je nikdy zásadný problém, pretože sa dá ľahko vylepšiť.

Ďalším úskalím je nedostatočná konverzácia. Ak nebudete hovoriť hneď od začiatku, tak sa potom budete hanbiť, alebo sa budete báť. Vďaka angličtine pre samoukov môžete vedieť milión slovíčok a mať naučené frázy naspamäť, ale ak nebudete hovoriť, tak je všetko zbytočné.

I keď budete konverzovať s chybami a nebudete si istí, či používate správnu gramatiku alebo výslovnosť, je dôležité, aby ste neprestali rozprávať. Základom k úspechu je totiž samotná konverzácia, takže ak môžete, tak hovorte. Nie je vôbec dôležité, že na začiatku budete robiť chyby. Podstatné je, že prekonáte strach z konverzácie.

Pýtate sa, ako prekonáte strach z konverzácie? Práve rozprávaním. Ak už doma budete poctivo trénovať a snažiť sa hovoriť, potom pre vás bude následne ďaleko jednoduchšie, keď na vás niekto prehovorí a vy mu budete musieť odpovedať v angličtine.

Nebojte sa hovoriť po anglicky. Máte chuť naučiť sa niečomu novému? Chcete, aby vám v zahraničí rozumeli? Idete do Anglicka alebo inej krajiny, kde je základným jazykom angličtina? V tom prípade s miestnymi hovorte anglicky. Stačí sa naučiť pár základných fráz a hneď vám to rozviaže jazyk! Rozhodne sa nemusíte ničoho obávať, ľudia hovoriaci anglicky sú totiž známi svojím povestným anglickým humorom. Tak aj keď nebudete hovoriť správne, aspoň sa u toho zasmejete.

Angličtina pre samoukov je založená na čítaní a pozeraní filmov

Čítaním si zlepšujete svoje zručnosti a znalosti tohto krásneho jazyka. Akonáhle začnete čítať, začnú vám slová dávať celé vety, následne už si budete pamätať aj slovosled. Všetko vám bude pripadať prirodzenejšie, takže akonáhle začnete čítať, začne vám všetko dávať väčší zmysel.

Rovnako, ako sa hovorí v tomto článku, vďaka čítaniu sa naučíte, ako sa slovíčka skladajú do viet, budete si niektoré veci pamätať. A v neposlednom rade si tým zlepšujete slovnú zásobu a tiež samozrejme aj gramatiku, pretože v knižkách sa neustále opakujú podobné výrazy, ktoré si potom začnete automaticky zapamätávať.

Keď chcete začať sledovať anglické filmy, pustite si film, ktorý v slovenčine poznáte naspamäť. Na začiatku vám to zrejme bude pripadať zvláštne a divné, ale po chvíli splyniete s touto krásnou rečou a zistíte, že niektoré slovíčka už poznáte a naopak tie, ktoré ešte nepoznáte, že sa doučíte automaticky z kontextu.

Pri sledovaní filmov používame sluch, takže trénujeme najmä výslovnosť. Opäť veľmi dôležitý prvok, ktorý je potrebné dlhodobejšie trénovať, preto sa sledovanie filmov v anglickom znení naozaj oplatí. Naviac trénujete tiež samotnú gramatiku.

Ak sa učíte angličtinu pre samoukov, sledovanie filmov je skvelá metóda, ako sa zlepšovať. Filmy má každý rád, a ak si vyberiete ten, ktorý je váš obľúbený, potom sa stane učenie zábavou. A o to predsa ide!

Čítané: 3026 x