Registrovať
Zabudol som svoje heslo

Štvrtok 23. Máj 2019 | meniny má Želmíra

Monitorujeme 1674 informačných zdrojov

Tradičný recept na vaječný koňak

Tradičný nápoj, ktorý najčastejšie pripravujeme alebo kupujeme na sviatky ako sú Vianoce alebo Veľká noc, sa stále teší obľube a to nielen vtedy, ale počas celého roka.

Radi si maškrty pripravujete doma? Tak v tom prípade máme pre vás pripravený labužnícky recept aj pre tento výborný Vaječný koňak.

Suroviny

8 žĺtkov

40 g vanilkového cukru

1/2 vanilkového struku

1 Salko

1 l plnotučného mlieka

1 šľahačka na šľahanie (31%)

 rum (podľa chuti a cenovej relácie)

 Žĺtky našľaháme šľahačom a prilejeme Salko, mlieko, šľahačku a vareškou vmiešame.

Potom zmes prelejeme do hrnca s hrubým dnom, pridáme dreň z vanilkového struku a pomaly zohrievame na miernom plameni pri stálom miešaní. Zmes by nemala vrieť, ale prehrievame ju tak dlho, kým nezačne hustnúť a tvoriť penu.

Hrniec preložíme do drezu s vodou a za stáleho miešania chladíme. Keď je zmes studená, tak vmiešame rum. Ja dávam cca 3 dl rumu, ale záleží na vás. Hotový koňak udržujte v chlade.

Vďaka Salku, mlieku a šľahačke je likér akurát sladký, ale ak predsa len máte rádi ešte sladší koňak, tak si pridajte cca 40 - 60 g vanilkového cukru.

Ak máte radi rum “na viacero spôsobov”, môžete pripraviť party, kde sa bude podávať aj sladké v podobe vaječného koňaku a tvrdšie ako napríklad samotný Don Papa, pre rumových gurmánov.

Datum: 30.04.2019


Copyright © 2009 news.sk Všetky práva vyhradené. Autor a prevádzkovateľ nezodpovedajú za obsah a jeho následky.

Na tejto stránke používame cookies viac informácií

Pridať server: 

Do kategórie:

Pridať

Zrušiť

Pridať novú kategóriu

Pridať

Zrušiť