Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Zaujímavosti o papagájoch, ktoré vás prekvapia

Datum: 28.05.2019

Chov vtáctva je v súčasnej dobe veľmi obľúbený. Nemôžeme sa tomu čudovať, ľudia dnes chcú mať nejaký pokojný koníček, ktorý by nejako vyplnil ich voľný čas. 

Chov vtáctva je napokon super, vtáčiky toho k životu moc nepotrebujú, napriek tomu urobia človeku spoločnosť, keď ju potrebuje. Naviac mnohé vtáky môžete hocičomu naučiť, ak sa im s vami bude dobre žiť. Napríklad také papagáje môžete naučiť hovoriť.

Papagáje sa chovajú veľmi často preto, že sú to krásna exotická stvorenia, ktorá doma nemá len tak niekto. Pri chove papagájov nezabúdajte na to, že potrebujú k svojmu spokojnému životu hlavne veľkú ptačiu klietku alebo vonkajšiu voliéru. Odporúčame stavebnicu Aluhobby z hliníkových profilov, z ktorej si vhodné obydlia pre okrídleného maznáčika ľahko zostavíte podľa jednoduchého návodu.

Ak sa pustíte do chovu vtáctva, mali by ste o nich niečo vedieť. Preto prinášame zoznam faktov, ktoré vás bezpochyby ohromia, možno až prekvapí.

Zaujímavosti o papagájoch, ktoré vás stopercentne prekvapia

  • Vedeli ste, že takzvaný papagáj nočné, ktorý žije v Austrálii, tam tiež patrí k najzáhadnejším zvieratám? Za posledných sto rokov ho videli len traja ľudia na svete.
  • Najťažším a zároveň tým najdlhšie žijúcim papagájom je kakapo sovie. Jedná sa o veľmi ohrozeného papagája, ktorý nevie lietať. Dožiť sa však môže až sto rokov.
  • Ľudia nie sú jediní, ktorí pomenúvajú svoje deti. Aj papagáje svoje deti pomenúvajú.
  • V Indii je protizákonné chovať papagáje doma v vtáčích klietkach či vonkajších voliérach.
  • Vedeli ste, že v Pchjongjangu sa chová v zoo papagáj, ktorý je naučený tomu, aby spieval pieseň, ktorá uctieva Kim Čong-una?
  • Papagáje vedia riešiť aj náročné hlavolamy. To napokon potvrdzuje indický papagáj kakadu Goffinov, ktorý je naučený tomu, aby riešil rôzne zložité mechanické hlavolamy.
Čítané: 4589 x