Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Ktoré materiály pri regáloch udržia najviac hmotnosti?

Datum: 11.06.2019

Nájsť regál, ktorý by spĺňal všetky vaše požiadavky, nie je vždy ľahká úloha. Aby ste s ním boli úplne spokojní, prihliadať musíte na niekoľko dôležitých aspektov. Jeden z najpodstatnejších parametrov je však jeho nosnosť. Pozrime sa na to, ktorý materiál udrží najviac.

Celokovové montované regály

Ak hľadáte flexibilné, no zároveň pevné a stabilné úložné priestory, kovové montované regály vás nesklamú. Sú montované systémom skrutiek a matíc, hodia sa do menších, ale aj vyťažených prevádzok s vysokými nárokmi na nosnosť. Vďaka celokovovému povrchu sú tieto regály odolné voči vlhkosti a znečisteniu. Pevná konštrukcia a odolnosť kovu zaručia, že regál zvládne uniesť aj ťažší náklad.

Vďaka ich skvelým úžitkovým vlastnostiam ich môžete využívať nielen v skladoch, ale aj v pivniciach či v hospodárskych budovách. Celokovové regály sa ľahko čistia, police sa dajú výškovo nastaviť podľa vašich potrieb a zabezpečujú tak prehľadnosť medzi uloženými vecami. Celokovový montovaný regál je v otázke nosnosti jednoznačným víťazom.

Montované regály s drevotrieskovou policou

Drevené regály sa spôsobom konštrukcie a montáže podobajú predchádzajúcim. Oproti celokovovým sú ich police vyrobené z drevotrieskových dosák, ktoré sú ku kovovej konštrukcii pripevnené kovovými podperami. Police sú navyše výškovo nastaviteľné, ich odolnosť môže vylepšiť úprava z pozinkovaného plechu alebo farebný náter.

Majú široké využitie, šikovne vám poslúžia v garáži, v sklade či v dielni. Vynikajú svojou praktickosťou a nenáročnou montážou. Milovníci prírodných materiálov ocenia ich jednoduchý a prirodzený vzhľad. V otázke nosnosti aj tieto regály patria k tým najpevnejším.

Plastové regály

Tento typ regálu je väčšinou celý vyrobený z plastu, čo umožňuje jednoduchú montáž a nenáročné prenášanie. Vďaka svojej ľahkej konštrukcii a absencii drevených častí je vhodný aj do vlhkého prostredia, napríklad do pivníc. Plastové regály sa vyznačujú ľahkou údržbou a atraktívnym vzhľadom, preto sú skvelým riešením pre uskladnenie vecí v domácnostiach či v kanceláriách.

V otázke nosnosti však plastové regály zaostávajú za inými typmi vybavenia predajne. Nie sú vhodné na veľké zaťaženie, kvôli svojej krehkosti by sa mali vyhýbať veľmi studenému prostrediu. Ich výhodou je však jednoduchá údržba, police sa dajú jednoducho umývať a kombinovať.

 

Zdroj obrázka: pixabay.com

Čítané: 3509 x