Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Kam na výlet s deťmi pri Štrbskom plese

Datum: 27.09.2019

Štrbské pleso je jednou z najnavštevovanejších lokalít Vysokých Tatier. Je východiskovým bodom mnohých horských túr a v okolí nájdeme veľa možností aktívneho trávenia voľného času. 

Pre rodinky, ktoré si nezabudli zbaliť turistické topánky vedie priamo od Štrbského plesa červená alebo žltá značka do Furkotskej doliny. Táto 5,5 kilometrov dlhá pôvodom ľadovcová dolina ponúka prekrásne horské scenérie. Pristaviť sa môžete pri niekoľkých plesách či osviežiť v zurčiacom Furkotskom potoku. Po celom dni v prírode vás prichýli náš útulný penzión a apartmány Štrbské Pleso. Cíťte sa ako doma a vychutnajte si skvelú večeru so sladkým dezertom v našej reštaurácií.

Ak sa na druhý deň deťom už nebude chcieť chodiť vezmite ich na horskú dráhu Tatrabob v Tatranskej Lomnici. Zážitok z adrenalínovej jazdy budú mať nielen deti ale aj dospelí. Ak máte menšie deti vezmite ich na alternatívny tubing v Starom Smokovci. Zo Starého Smokovca sa môžete vyviezť pozemnou lanovkou na Hrebienok odkiaľ vedú rôzne turistické chodníky. Dostanete sa odtiaľ k známej Bilíkovej, Reinerovej a Zbojníckej chate. Cestou na ne si užijete krásy Studenej doliny a vodopády Studeného potoka.

Pri vašich rodinných výletoch vám ponúkame pohodu nášho rodinného penziónu a ubytovanie Štrbské pleso sa stane vašou obľúbenou zastávkou na rodinných potulkách Slovenskom.

Čítané: 2995 x