Rozšírené hľadanie
Streda 8. Máj 2024 |
meniny má Ingrida

Vianočný sprievodca: tipy na vianočné darčeky pre každého člena rodiny

Datum: 25.11.2019

Čokoládové kolekcie v regáloch, vysvietené výklady nákupných centier či chytľavé vianočné odrhovačky v reklamách nám už niekoľko dní oznamujú blížiaci sa najkrajší čas roku – Vianoce.

Vianočné upratovanie, pečenie, varenie a nákup darčekov sú činnosti, bez ktorých si tie pravé Vianoce vie predstaviť asi málokto. No zároveň ide o činnosti, ktoré nám dávajú poriadne zabrať. Všetko predsa musí byť dokonalé, tip top pripravené. Kapor chrumkavý, koláčiky sladké a darčeky originálne.

Práve výber vhodného vianočného prekvapenia zvykne byť tým najväčším problémom. Každý z nás je originál a trafiť sa do vkusu obdarovaného, je poriadna výzva. Na nákup darčekov sa je preto vhodné pripraviť vopred a dobre si premyslieť, čo všetko o osobe, ktorej vyberáme darček, vieme. Občas nám môžu pomôcť správne sa rozhodnúť aj úplné maličkosti. Neviete ako na to? Nechajte sa inšpirovať naším sprievodcom na ceste za správnym vianočným darčekom.

Darčeky pre deti

Najväčšiu radosť z množstva darčekov pod vianočným stromčekom majú jednoznačne deti. Mnohé z nich sú ešte vo veku, kedy veria, že darčeky nosí Ježiško a darčeky sú pre nich symbolom toho, ako cez rok poslúchali.

Úprimná radosť v detských očiach po rozbalení vianočného darčeka pohladí na duši nejedného dospelého. Nie je preto žiadnym divom, že práve darčeky pre najmladších členov rodiny patria medzi tie, na ktorých výbere si väčšinou dávame najviac záležať.

Základným kritériom, ktoré je potrebné zohľadniť pri výbere darčeka pre deti je vek dieťaťa. Kým menšie dieťa poteší autíčko, dieťa v dospievajúcom veku by sa po rozbalení takéhoto darčeka na nás len nechápavo pozeralo.

Pravdou však ostáva, že rady sa hrajú deti v každom veku. Najmenšie deti sa potešia hračkám ako sú bábiky, autíčka, plyšoví mojkáčikovia a väčšie deti ocenia čaro spoločenských hier, pri ktorých sa spoločne môže zabaviť celá rodina. Ponuka hračiek a hier je pestrá a nájde sa v nej niečo pre každého. So zľavovým kupónom na bonami.sk vyberiete ten pravý hračkársky darček pre váš malý poklad a ešte aj ušetríte.

S narastajúcim vekom sa postupne mení aj zoznam prianí z listu pre Ježiška. Staršie deti ocenia aj moderné oblečenie, kvalitnú kozmetiku a najnovšie výdobytky techniky.

Darčeky pre muža

Muži sú od prírody lovci. Majú radi adrenalín, a aj keď sa v ich veku objavuje koncovka „-siat“, radi sa občas cítia ako malí chlapci. Ideálny darček pre muža preto odzrkadľuje jeho koníčky a tajné túžby.

Fascinujú vášho manžela lietadlá? Darujte mu model lietadla na diaľkové ovládanie. Potrebuje váš brat pravidelne udržiavať optimálnu hladinu adrenalínu v krvi? Fantastickou voľbou bude špeciálny zážitok, napríklad vo forme zoskoku z lietadla.

Veľkou doménou mužského pohlavia sú aj rôzne technické výdobytky. Horúca novinka z oddelenia elektroniky, akou je napríklad smart náramok, tiež nebude krokom vedľa.

Či už vyberáte darček pre otca, manžela, brata alebo inú dôležitú osobu mužského pohlavia, podrobne sa zamyslíte nad jeho koníčkami. Nič však nepokazíte ani vhodne vybranou kozmetikou či oblečením. Ale na ponožky, okrem tých naozaj originálnych, spodné prádlo či papuče, radšej zabudnite.

Darčeky pre ženu

Zástupkyne nežného pohlavia zbožňujú rozmaznávanie a pozornosť. Masáž, wellness pobyt, poukaz na kozmetické ošetrenie, ale aj kabelka, parfum či kvalitná kozmetika, preto vždy predstavovali aj predstavovať budú, voľbu číslo jedna.

Tam však možnosti výberu darčekov pre naše mamy, partnerky, sestry či kamarátky ani zďaleka nekončia. Podobne, ako je tomu u mužov, aj ženy potešia darčeky ušité na mieru ich koníčkom. Pre väčšinu žien to bude dobrá kniha, predplatné časopisu alebo športové oblečenie.

 e vaša mama poriadkumilovná, no ako jej rôčky pribúdajú, je pre ňu upratovanie čím ďalej tým väčšia výzva? Odmeňte ju robotickým vysávačom, ktorý kus ťažkej driny zvládne za ňu. V zľave na hej.sk teraz nájdete širokú ponuku za neuveriteľné ceny. Praktickí pomocníci do domácnosti ženy nielen potešia, ale navyše im aj uľahčia život a doprajú im v priebehu roka viac času na to, čo majú rady. Na rozdiel od mužov, ktorí sú večné deti, sú ženy podstatne viac prakticky založené a majú rady darčeky, ktoré nie sú len rozmarom, ale im v niečom poslúžia.

Čo zvážiť pred kúpou darčeka?

Predtým, ako sa vyberiete do obchodu alebo začnete poľovať po vianočných darčekoch na internete, zamyslíte sa nad nasledujúcimi otázkami:

  1. Pre aké pohlavie vyberám darček? V akom vzťahu je so mnou obdarovaný (manželka, manžel, rodič, brat, sestra, kamarát...)?
  2. Koľko rokov má osoba, pre ktorú vyberám darček?
  3. Aké má obdarovaný záľuby?
  4. Má obdarovaný zmysel pre humor?
  5. Preferujem vtipný alebo skôr praktický darček?
  6. Aký je rozpočet, ktorý som ochotný do darčeka investovať?

Vďaka odpovediam na uvedené otázky a našou inšpiráciou pre jednotlivé kategórie si vytvoríte približnú predstavu, ako by mal ideálny darček vyzerať a môžete sa pustiť do pátrania. Nezabúdajte však, že dôležitá nie je cena či veľkosť darčeka, ale to, že bol vybraný z lásky. Na mieru vybraná maličkosť poteší omnoho viac, ako drahý, neosobný darček. Dajte si preto na výbere záležať. 

Čítané: 3336 x