Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Plastové euro palety – praktické, ľahké, recyklovateľné

Datum: 22.01.2020

Tradičným materiálom na výrobu euro paliet bolo vždy drevo. Časy sa však menia a spolu s nimi aj palety. Najvýhodnejším moderným riešením sú práve plastové euro palety. Aké výhody prinášajú?

Ak vo vašej firme využívate euro palety, pravdepodobne na ne máte hneď niekoľko požiadaviek. Snáď najdôležitejšou je nosnosť. Na paletách sa prepravujú ťažké tovary a kvôli zaisteniu čo najlepšej efektivity je dôležité, aby paleta uniesla čo najviac. Zároveň však musí byť spoľahlivá a odolná, aby ani pod dlhotrvajúcim náporom nestratila svoje vlastnosti. V neposlednom rade je dôležitá aj životnosť, nikto predsa vo firme nechce paletu, ktorá po pár mesiacoch používania musí ísť do kontajnera.

Drevo je ako materiál na výrobu paliet obľúbené najmä kvôli svojej nízkej cene a jednoduchosti výroby palety. Práve preto sa používa na výrobu paliet už stovky rokov. Prečo ho teda začínajú nahrádzať práve plastové euro palety? Problémom je, že drevo je prírodný materiál, je teda mimoriadne náchylný na poveternostné vplyvy. Vo vlhkom prostredí rýchlo navlhne, ak sa používa v mrazoch, v dreve sa začnú často objavovať rôzne trhliny, ktoré následne narúšajú pevnosť palety. V konečnom dôsledku je tak zbytočne limitovaná životnosť palety. Plastové palety sa s takýmito problémami nestretávajú.

Rozmery upravené na mieru

Plastové euro palety pritom ponúkajú prakticky rovnaké výhodné vlastnosti ako tie drevené. Sú pomerne lacné na výrobu a unesú skutočne ťažké bremená, keďže sa vyrábajú z tých najkvalitnejších plastov. No to nie je všetko. Zásadnou výhodou plastových euro paliet je napríklad aj hmotnosť, ktorá je neporovnateľne nižšia ako v prípade drevených paliet. Nehovoriac o odolnosti a životnosti, ktorá nie je nijako ovplyvniteľná poveternostnými vplyvmi. Plastové palety sa vyrábajú v štandardných rozmeroch euro paliet, ale získať ich viete aj v rozmeroch robených na mieru podľa vašich potrieb. Kde? No predsa v ponuke spoločnosti Schoeller Allibert, experta na plastové prepravky, kontajnery a palety. Tak neváhajte a vyskúšajte si moderné plastové euro palety vo vašej firme aj vy!

Čítané: 3616 x