Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Výber toneru do tlačiarne – čo by som mal vedieť pred kúpou?

Datum: 16.02.2020

Výber medzi farebnými a čiernymi tonerovými kazetami závisí vo veľkej miere od vašej tlačiarne. 

Monochromatické laserové tlačiarne môžu tlačiť iba čiernobielo, preto by bolo vhodné siahnuť po čiernej tonerovej kazete. Na druhej strane, farebné laserové tlačiarne môžu tlačiť aj farebne, čo vyžaduje štyri tonerové kazety; čiernu, azúrovú, purpurovú a žltú, ktoré je možné zakúpiť individuálne pre každú farbu tonera.

Nájdenie najekonomickejšieho tonera – ako na to?

Tlačiarne, ktoré sú určené na komerčné použitie, zvyčajne ponúkajú širšiu škálu tonerových kaziet s výťažnosťou pre stranu. Kazety s vysokou vyťaženosťou sú hospodárnejšie z hľadiska nákladov na tlač na jednu stranu. Niektorí výrobcovia ponúkajú záruku na tonerové kazety (bez náplní), čo je jedna z bezprostredných výhod. Vybrať si môžete samozrejme tonery do tlačiarne z hľadiska ceny, ale predovšetkým typu – atramentové náplne do tlačiarní, tonery, alternatívne tonery do tlačiarní, originálne tonery, repasované tonery či mnoho iných.

Z čoho sú vyrobené tonerové kazety?

Kazety sú vyrobené z plastu i kovu, čo sú obmedzené zdroje planéty. Pri vyhodení zostávajú zvyšky na skládke alebo v spaľovni a ich rozpad môže pokojne trvať až 1000 rokov. Zvyškový atrament, ktorý zostane v kazete, môže tiež škodiť nášmu telu a znečistiť životné prostredie. Niektoré firmy vám dokonca môžu pomôcť zhromaždiť prázdne kazety a poslať ich späť výrobcom, kde ich rozoberú a znova ich použijú na výrobu úplne nových tonerových kaziet, čím sa výrazne zníži poškodenie životného prostredia.

Ak si s výberom správneho toneru do tlačiarne neviete poradiť, nezúfajte. Oslovte odborníkov, ktorí majú v tomto smere bohaté skúsenosti a poradia vám s ohľadom na vaše preferencie a konkrétne požiadavky.

Čítané: 3223 x