Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Čo robiť s deťmi, keď prší?

Datum: 27.03.2020

Vonku prší, deti sa nudia, sú podráždené a nešťastné. Ako ich teda zabaviť? V tomto článku vám poradíme, ako sa prehrať aj za zlého počasia.

Vonku stále prší. Akokoľvek upokojujúco na vás daždivý deň môže pôsobiť, vaše deti môžu mať na to iný názor. Začínajú byť nepokojné pri predstave, že musia celý deň presedieť doma. Čo vymyslieť a ako ich zabaviť? Toto je bežná situácia, ktorou prechádza nejeden rodič. Odpoveďou na vaše otázky môže byť interiérové ihrisko (indoor play area).

Možnosť hrať sa na ihrisku je pre dieťa vždy vzrušujúcim zážitkom. Ihriská ponúkajú veľa spôsobov, ako rozvíjať jemné motorické a sociálne zručnosti dieťaťa sú dobrým zdrojom cvičenia. Dieťa sa teda nemusí hrať len vonku za dobrého počasia, ale kedykoľvek – či prší alebo sneží. Dnes už máme možnosť zobrať naše deti na interiérové ihrisko.

Prečo deti zobrať práve sem? Vnútorné ihriská poskytujú niekoľko výhod. Jednou z nich je, že sú prístupné počas akéhokoľvek počasia. Existuje tiež menšia pravdepodobnosť, že sa vaše deti zrania, pretože výbava interiérových ihrísk (indoor playground equipment) zahŕňa vankúše či loptičky, a celkovo je ihrisko tvorené mäkšími materiálmi. Ak sa obávate choroboplodných zárodkov, vnútorné ihriská sú tiež hygienickejšie ako vonkajšie detské ihriská, nakoľko sa pravidelne čistia.

Výrobca interiérových ihrísk na Slovensku (playground manufacturers) je  Cheer Amusement Europe.  Tie majú vo svojej ponuke okrem klasických ihrísk aj ihriská na mieru. To znamená, že svojmu dieťaťu viete vytvoriť také ihrisko, po ktorom vždy túžilo. Ak hľadáte  tematické ihrisko, žiadny problém. Fantázii sa medze nekladú ani v tomto prípade.

Čítané: 3180 x