Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

BARF – jediný správny spôsob kŕmenia vášho psa

Datum: 29.04.2020

Existuje mnoho spôsobov kŕmenia psa a mnoho druhov krmív. Preto je na mieste sa zamyslieť nad tým, čo je pre vášho psa najlepšie. BARF potrava pre psov je prirodzená, ľahko stráviteľná a chutná.

Neviete, čo je BARF? V tom prípade sú nasledujúce riadky určené práve pre vás.

Za prechod na BARF potravu vám bude psík vďačný

V minulosti bolo surové mäso pre psa jedinou potravou. V minulosti psy netrpeli ľudskými ochoreniami. Tieto dva výroky spolu úzko súvisia. Výroba granúl a umelých krmív znamenali pre psa koniec prirodzenosti a začiatok ochorení ako kožné ekzémy, žalúdočné problémy, zubný kameň, rakovina. Všetkým týmto chorobám sa dá predísť zmenou v kŕmení psíkov. Tou zmenou je BARF. Názov BARF vznikol z anglických slov Bones and raw food (kosti a surová strava). Základom takejto potravy je surové mäso, surové kosti, zelenina a BARF krmivá. V jedálničku psa nesmie byť nič tepelne upravené a granule musia byť pre psa tabu. Síce sa vás snažia výrobcovia granúl presvedčiť o ich nutričných hodnotách, ale opak je pravdou. Granule obsahujú priveľa umelých látok, konzervantov a farbív. Tieto ingrediencie iste psovi neprospievajú. Prechodom na barfovanie sa váš pes zmení k nepoznaniu. Zvýši sa jeho vitalita a radosť zo života.

Čo nesmie v BARF jedálničku chýbať

Najjednoduchšou možnosťou barfovania je špeciálne BARF krmivo pre psov a BARF zeleninové salámy. Takéto krmivo a celkovo BARF potrava sú plné enzýmov, bielkovín, kvalitných tukov, sacharidov, vitamínov, vlákniny a minerálnych látok. Pri barfovaní kŕmte psa surovým mäsom od overených predajcov, vnútornosťami, surovými kosťami, žĺtkami z vajíčka, zeleninou, ovocím a obilninami. Nič z vymenovaných potravín nesmie byť tepelne upravené. BARF potrava je veľmi ľahko stráviteľná, a preto je potrebné dospelého psíka kŕmiť dva razy denne. Vaša starostlivosť a barfovanie sa odzrkadlí v zdraví a kvalite života vášho štvornohého miláčika. O pár dní po prechode na BARF potravu zbadáte pozitívne zmeny ako je krásna srsť, zuby bez zubného kameňa, zdravá pokožka, menej exkrementov, spevnenie svalov, celková vitalita a energia. Kvalitný a spokojný život vášho psa predsa stojí za to. Hor sa do barfovania!

Čítané: 4099 x