Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Vyskúšajte niečo nové: Lezecké steny pre deti.

Datum: 30.07.2020

Hračky, hry, detské ihriská a parky majú svoju prioritnú úlohu zabaviť deti. Tie premyslené, či dobre zvolené druhy zábavy navyše pomáhajú nenápadným spôsobom pomocou hry rozvíjať psychickú aj fyzickú stránku dieťaťa. 

Rodičia si dávajú stále viac záležať na tom, aby ich dieťa trávilo voľný čas zmysluplne a tak sa vybavenie interiérového ihriska, aj tých vonkajších pomaly rozširuje. Výborným príkladom sú lezecké steny, ktoré pomaly naberajú na popularite aj medzi deťmi.

Rozvíjajú koordináciu a sústredenie

Ak ste sa rozhodli vyskúšať s deťmi lezenie na umelej stene, nemohli ste si vybrať lepšie. Je to ideálna aktivita aj na daždivé dni a deti si pri nej užijú kopec zábavy.

Lezenie po skalách ale aj na umelej stene je šport, ktorý vyžaduje dobrú fyzickú kondíciu a schopnosť zamerať sa len na jednu činnosť, čo mnohé deti nedokážu a práve lezenie im môže poskytnúť cennú lekciu.

Pri lezení sa musí dieťa aspoň trochu sústrediť a uvažovať nad ďalším krokom. Rozvíja strategické myslenie a učí dieťa nevzdávať sa.

Keďže musí zladiť pohyb celého tela, rúk a nôh, deti si cvičia koordináciu a stabilitu.

Podobne je to napríklad so skákaním na trampolíne, ktoré je výborné na budovanie fyzickej kondície aj koordinácie. Mnohí výrobcovia vybavenie pre trampolínový park neustále rozširujú, aby si mohli zaskákať napríklad aj rodičia.

Môžete jednoducho meniť obtiažnosť

Existujú rôzne lezecké steny pre deti od tých najjednoduchších, ktoré dieťa prelezie za pár sekúnd aj bez pomoci, a potom sú tu tie náročnejšie, pri ktorých je už nutné istenie a skúsený inštruktor.

Lezecké steny sú preto veľmi flexibilnou aktivitou na voľný čas.

Výrobcovia detských ihrísk prispôsobujú vybavenie rôznym vekovým kategóriám a tak môžete začať na najjednoduchšej stene a skončiť na obrovskej profi stene s prevismi.

Možno si vybudujete spoločný koníček s vaším dieťaťom alebo budete nadšeným fanúšikom malého horolezca. Možnosti sú široké a voľba je len na vás.

 

Čítané: 2387 x