Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Čím sa vyznačuje internetový predaj chemikálií?

Datum: 21.10.2020

Prostredníctvom príkladu dvoch vyhľadávaných chemických látok zistíme, ktorí výrobcovia a distribútori ponúkajú chemikálie online a za aké ceny.

Látky so širokým spektrom využitia

Kým niektoré chemické látky majú relatívne úzko vymedzený účel respektíve s nim pracuje len jedno špecifické odvetvie, iné sú všestrannejšie a stretávame sa tak s nimi vo viacerých viac či menej príbuzných odboroch. Tak kozmetický, ako aj farmaceutický priemysel pracuje s chemikáliou menom salicin cena za ktorý závisí štandardne od požadovaného množstva. Na výber tak máte 25 – gramové balenie za 62 eur bez DPh aj produkt s hmotnosťou piatich gramov a cenou okolo 18 eur. Obe verzie pochádzajú z produkcie výrobcu Glentham Life Sciences a ich skladovanie sa odporúča pri teplote vyššej ako 20 stupňov Celzia. Rôzne kozmetické prípravky obsahujúce túto látku jej pripisujú schopnosť redukcie akné či regeneračné pôsobenie na pokožku. Naopak analgetický a protizápalový účinok salicinu je vyhľadávaný v liečivách, ktorých cieľom je úľava od chrípky a iných ochorení.

Ďalšou pomerne univerzálnou chemikáliou pre potreby potravinárskeho, farmaceutického aj kozmetického priemyslu je propylénglykol predaj ktorého realizujú výrobcovia ako PanReac AppliChem, Carlo Erba či Glentham Life Sciences. Posledne menovaná spoločnosť ponúka látku známu tiež ako propán-1,2-diol v pomere 99 percent a to v menších baleniach s objemom 100, 250 či 500 mililitrov, ako aj väčších množstvách objemu jedného, dvoch a pol prípadne piatich litrov. Ak už vopred viete alebo predpokladáte, že budete potrebovať väčšie množstvo propylénglykolu, odporúčame vám hneď na začiatku si zadovážiť cenovo výhodnejšie objemnejšie balenie.

Internetový obchod (nielen) pre vedcov a výskumníkov

Tak so salicinom, ako aj propylénglykolom a mnohými ďalšími chemikáliami sa máte možnosť stretnúť na webových stránkach špecializovaných internetových predajcov, ku ktorým patrí eshop Alchimica. Ten sa môže pochváliť značnou databázou zahŕňajúcou viac než 60 tisíc produktov z oblasti chemických a farmaceutických látok, prísad pre potravinársky priemysel či doplnkov stravy. Podobný sortiment si nájde využitie nielen v rôznych priemyselných oblastiach, ale aj pre vedecké a výskumné účely.

Čítané: 2494 x