Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Všetko, čo by ste mali vedieť pred návštevou kozmetického salóna

Datum: 04.12.2020

Návšteva kozmetického salóna je v dnešnej dobe bežná ako úprava vlasov u kaderníčky. Niektoré dámy a dokonca páni si nenechajú ujsť chvíle relaxu a skrášlenia v útulnom salóne.

Na druhej strane sú ľudia, ktorí sa zdráhajú kozmetičku navštíviť. Na vine je nevedomosť, rôzne fámy a možno i strach z vysokých cien. Kozmetické salóny ponúkajú pestrú paletu služieb a vedia sa finančne prispôsobiť vašim možnostiam.

Kedy je správny čas na návštevu kozmetičky

Je chybou ísť do kozmetického salóna po vzniknutí estetického alebo kozmetického problému. Ako vo všetkom, aj v tejto sfére je účinnejšia prevencia ako odstraňovanie následkov. Veľa žien i mužov si nevedie so svoju pleťou poradiť. Majú síce problémy, ale najskôr skúšajú rôzne kozmetické prípravky a „dobré“ rady známych. Pomoc vyhľadajú, až keď je oheň na streche. Hlavne ženy prechádzajú počas života rôznymi etapami, ktoré sú ovplyvnené hormonálnymi zmenami. Avšak niekedy aj celý život používajú jeden druh krému alebo jednu pleťovú vodu. Následne sa čudujú prečo ich pleť vyzerá o 10 rokov staršia ako u ich rovesníčky.

V kozmetickom salóne každému odborne poradia, diagnostikujú pleť a nastavia také ošetrenia, ktoré sú priamo cielené na daný problém. Navyše vás naučia ako sa o pleť starať v domácom prostredí. Dámy možno konečne zistia, ktorý make-up im pomôže zakryť nedostatky alebo ktorý pleťový krém oživí ich výzor. Vo všeobecnosti platí, že by ste mali začať vyhľadávať občasné kozmetické úpravy počas dospievania. Pri problematickej pleti aj skorej. Frekvenciu ošetrenia vám odporučí kozmetička. Niekomu stačí ošetrenie raz za mesiac, iný musí navštíviť salón dva razy do mesiaca.

Riaďte sa aj ročnými obdobiami

Niektoré zákroky sa dajú robiť počas celého roka, iné je lepšie nechať na zimu. Slnečné žiarenie a špecifické druhy ošetrení pleti sa spolu nekamarátia. Ak ste sa rozhodli pre laserové ošetrenie pleti, vždy si ho naplánujte na mesiace, kedy v našich končinách vládne najmenej slnečné počasie. Ide o výkony ako ošetrenie akné alebo jaziev laserom, chemický peeling, odstraňovanie znamienok alebo zvýšenej pigmentácie. Laserom sa dajú dokonca zjemniť prvé prejavy starnutia pokožky a vyhladiť jemné vrásky. Ak máte problémy s červenými žilkami na tvári, nechajte si ich ošetriť až na jar. Prechody z teplého interiéru do zimy im nerobia dobre. Na jar je vhodné podstúpiť aj rôzne skrášľovacie procedúry, ktoré dodajú vašej pleti množstvo vitamínov. Po zime býva pokožka veľmi suchá a tieto ošetrenia jej prinavrátia život. Ide napríklad o čoraz obľúbenejšiu mezoterapiu alebo drakuloterapiu. Na tieto procedúry by mali myslieť hlavne ženy po štyridsiatke, pretože v tomto veku začína pleť získavať matný a smutný vzhľad.

Prečo by ste si mali dopriať kozmetické služby

Zhrňme si výhody návštevy kozmetických salónov. V každom salóne vládne príjemná atmosféra, a preto sa v kresle kozmetičky celkom iste perfektne zrelaxujete. Okrem toho, že odbúrate stres a napätie, vaša pleť sa bude cítiť ako v bavlnke. Kozmetička vám samozrejme taktiež poradí, čo by ste mali s pokožkou robiť po návšteve salóna. Možno sa vám to bude zdať čudné, ale návštevou kozmetičky môžete aj ušetriť. Tým, že vám zdiagnostikuje pleť, zistíte aké kozmetické produkty sú pre vás vhodné. Nebudete tak míňať peniaze na zbytočnú kozmetiku. Po pravidelných ošetreniach odbornými rukami sa zlepší stav vašej pleti a vy budete vyzerať sviežo. V salóne sa stretnete s produktmi a prístrojmi, ktoré nie sú určené na domáce použitie. Vďaka nim docielite viditeľné výsledky za veľmi krátky čas. Základom je však profesionálny prístup a odbornosť. Preto sa informujte u známych, ku ktorej kozmetičke chodia a či sú s jej službami spokojní.

 

 

Čítané: 2864 x