Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Elektrocentrála je pomocníkom aj v zime: kde ju využijete?

Datum: 27.02.2021

Najmä v chladnejších mesiacoch vás môže zaskočiť výpadok elektriny. Či už niečo majstrujete na chate, záhrade alebo stavbe, oplatí sa byť zabezpečení.

Elektrocentrála je pomocníkom aj v zime

 Riešením je elektrocentrála.

Ako funguje elektrocentrála?

Elektrický generátor je zariadenie, ktoré sa skladá z dvoch hlavných častí – spaľovacieho motora a generátora. K výrobe elektrickej energie pomocou elektrocentrály je potrebný benzín, nafta, alebo olej.

Domáca elektrocentrála pre rodinné domy je väčšinou poháňaná benzínom, zvyšné dve palivá sa používajú vo veľkých generátoroch.

Benzínové verzus dieselové elektrocentrály – ktoré a kedy?

Pre občasné pripojenie využitie jednofázových spotrebičov na záhradách, chatách aj na stavbách vám postačia benzínové elektrocentrály, ktoré sú aj najrozšírenejším typom. Tie sú však nevhodné pre každodenný náročný chod.

Na takéto účely použite skôr dieselové elektrocentrály. Poslúžia na väčších stavbách, priemyselných prevádzkach, či vo firmách, ak nebudete mať priamy prístup ku elektrine.

Predajňa a požičovňa stavebných strojov Zeppelin vás zabezpečí nielen elektrocentrálami. Vybrať si tu môžete podľa potreby aj napríklad také multifunkčné rýpadlo. A nemusí byť nutne nové, ušetrite financie a stavte skôr na použité stroje.

Čítané: 2732 x