Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

NanoConcept prináša možnosť aplikovať nanotechnológie v reálnom živote

Datum: 08.03.2021

Technológie sú k ničomu, pokiaľ ich nemáme možnosť reálne využívať. To je aj prípad nanotechnológií. Mnohí z nás si stále nevedia predstaviť, čo nám dokážu tieto technológie ponúknuť. Pritom už dnes máme možnosť používať obrovské množstvo výrobkov napríklad z oblasti chemickej nanotechnológie. Tou sa zaoberá aj NanoConcept, ktorý vyvíja praktické výrobky pre ochranu povrchov využiteľné v bežnej domácnosti

NanoConcept prináša možnosť aplikovať nanotechnológie v reálnom živote

Kde nám dokážu nanotechnológie pomáhať trebárs v bežnej domácnosti? Predstavte si, že existuje možnosť, vďaka ktorej sa vám v kúpeľni prestane usadzovať vodný kameň, vašu textilnú sedačku neušpiní rozsadnutá čokoláda, a dokonca ani rozliate červené víno. Čo by ste povedali na kúzelnú hubku, ktorá čistí bez prášku či chémie? Alebo na impregnáciu, ktorá dokáže vašu kamennú dlažbu udržať ako novú vlastne navždy? To všetko dokážu výrobky postavené na princípe nanotechnológie, ktoré vyrába NanoConcept.

Čistá kúpeľňa za tretinu času

Drhnete pravidelne kúpeľňu a spotrebujete na to litre chémie? Ide to aj inak. Upratanie aj za polovicu času a hlavne bez agresívnej chémie, ktorá ničí trebárs tesnenie na sanite – to dokáže nano ochrana kúpeľne proti špine a vodnému kameňu. Obvykle stačí problematické miesta raz ročne postrekom naimpregnovať a vaše umývadlá, vaňa či batérie budú bez usadeného kameňa aj škvŕn. Upratovanie sa premení na jednoduché pretretie handričkou namočenou do teplej vody. Žiadna chémia ani žiadne drhnutie.

Nano hubka čistí lepšie než tá bežná

Obyčajné hubky dnes používame bežne nielen na umývanie radu, ale aj pri upratovaní. Bez abrazívneho prášku či inej chémie to však s nimi nejdeNano hubky sú iné. Len s teplou vodou dokážu vyčistiť škvrny od atramentu, tuhy aj liehových fixiek. Vyčistia grafity, dechtové škvrny aj ďalšie problematické škvrny. Dokonalo čistia kožené veci, od sedačky, cez kabelky, bundy až po topánky. Hodia sa pri mokrom umývaní nábytku, dverí, vypínačov apod. Hubka sa predáva v praktickom balení po piatich kusoch.

Naimpregnovať proti špine môžete kameň aj betón

Betón, tehla aj prírodný kameň sú citlivé k znečisteniu Nejde len o blato či mach. Ak sa vám na ne niečo vyleje, fľaky sa nedajú odstrániť. Problémom sú mastné škvrny, škvrny od farieb, ale aj trus vtákov, ktorý si pred tým zamaškrtil na tmavých bobuliach. Nano impregnácia betónu a kameňa trvalému znečisteniu zabráni.

Čisté a suché

Vďaka nano impregnácii na textil a kožu dokážete proti špine a vode chrániť aj obuv, oblečenie či bytový textil. Ochráni vašu sedaciu súpravu pred nehodami s nevyčistiteľnými tekutinami a látkami. V suchu udrží vaše nohy, ale aj telo. Nano impregnácia je účinnejšia a trvácnejšia než tá bežná. Napríklad oblečenie si naimpregnované vlastnosti udrží až po dobu piatich praní, vrátane sušenia v sušičke.

Čítané: 2423 x