Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Rýchlobežné brány spĺňajú všetky požiadavky chladiarenských a potravinárskych prevádzok

Datum: 27.04.2021

Teda odolnosť, tesnosť, čistotu, bezpečnosť, opraviteľnosť a jednoduchú údržbu. Fóliové rolovacie brány sú podľa typu vhodné do interiéru aj exteriéru.

Rýchlobežné brány

Prečítajte si o rýchlobežných bránach všetko, čo by vás mohlo zaujímať.

Brány českej výroby

Existuje niekoľko výrobcov fóliových brán pre priemyselné účely. Preto sme radi, že vám môžeme predstaviť českú značku Minirol, ktorá ponúka práve tento typ brán. Výroba sa nachádza na Vysočine v meste Velká Bíteš, kde sa okrem brán vyrábajú aj ďalšie produkty využívajúce rolovacie systémy, ako sú garažové brány, vonkajšie rolety alebo ochranné mreže.

Typy fóliových brán

V ponuke značky Minirol nájdete viacero variantov brán. Pre potravinárske a chladiarenské prevádzky sa najviac hodia tieto typy:

  • Brány do priestorov so zvýšenými nárokmi na hygienu (D311LF a D313LF)
    Ide o takzvané zhotovenie Cleanroom, ktoré Minirol ponúka pri dvoch typoch brán. Sú to rýchlobežné brány s plastovou fóliou, ktorá je odolná voči častému čisteniu. Maximálne rozmery brány sú 4000x4000 mm (D311LF) a 3500x3500 mm (D313LF).
  • Brány odolávajúce teplote až -30 °C (M2 freezer)
    Tento typ je vďaka špeciálnej vodiacej lište, ktorá prerušuje tepelný most medzi stenou budovy a konštrukciou brány, vhodný do mraziarenských a chladiarenských prevádzok. Vykurovacie káble vo vodiacich lištách zaisťujú, že konštrukcia brány v týchto extrémne nízkych teplotách nezamrzne. Brány M2 freezer sa vyrábajú v maximálnych rozmeroch 4500x4500 mm.  

Materiál, farby a ďalšie možnosti fóliových brán

Priemyselné brány sa vyrábajú z plastovej fólie, ktorá je odolná voči olejom, tukom alebo UV žiareniu. Práve preto sú vhodné do chemických prevádzok, umývacích liniek alebo potravinárskych podnikov. Štandardne sa vyrábajú v 8 farebných zhotoveniach, ale výrobca vám môže dodať aj rozšírený vzorkovník. Výhodou fólie je možnosť presvetlenia pomocou priehľadných prvkov. Na želanie je tiež možné nechať rýchlobežné brány vyrobiť zo špeciálnej termoizolačnej fólie.

Ak vás rýchlobežné brány Minirol zaujali a chcete dostať cenovú ponuku alebo zistiť ešte viac, vyplňte formulár na oficiálnom webe značky, prípadne kontaktujte výrobcu osobne.

 

Čítané: 3090 x