Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Aby sťahovanie nebolo nočnou morou

Datum: 12.05.2021

Čaká vás sťahovanie a vy máte už vopred nočné mory z toho, ako všetko stihnete a zvládnete? Máte dve možnosti. Buď oslovte rodinu a známych, alebo si zaplaťte služby sťahovacej firmy.

Aby sťahovanie nebolo nočnou morou

. V druhom prípade vás nečaká žiadny stres, ale samozrejme, že budete musieť z peňaženky vytiahnuť nejaké to euro.

Termín sťahovania si dohodnite s časovým predstihom

V prípade, že už približne viete dátum sťahovania, nenechávajte si všetko na poslednú chvíľu a dohodnite si pomocníkov s dostatočným predstihom. S rodinou to budete mať jednoduché, ale ak ste sa rozhodli pre kompletné sťahovacie služby, musíte firmu osloviť čo najskôr. Naozaj dobré sťahovacie firmy, napríklad sťahovanie Bratislava a okolie Emtego, bývajú obsadené niekoľko týždňov vopred. Na druhej strane býva dohoda s firmou jednoduchšia ako s rodinou, pretože sa snažia vyjsť v ústrety klientom a služby poskytujú takmer nonstop. Ďalšou výhodou je to, že pracovníci firmy prídu k vám domov vopred, dohodnú si s vami všetky služby a ocenia ich bez poplatku alebo nutnosti využitia služieb.

Balenie je najzdĺhavejší proces

Samotné sťahovanie v rukách profesionálov netrvá dlho. Naopak balenie môže byť niekoľkodňovou záležitosťou. Urobte si zoznam všetkých vecí, ktoré si chcete do nového bytu previesť a nepotrené vyhoďte. I v tomto prípade vám vie pomôcť sťahovacia firma, ktorá ponúka odvoz starého nábytku, spotrebičov a dokonca stavebného odpadu. Na balenie si zabezpečte dostatok škatúľ, bublinkovej fólie, ochrannej fólie na nábytok a elektronické spotrebiče. Baliaci materiál si môžete kúpiť alebo prenajať. To je ďalší z dôvodov prečo vsadiť na sťahovanie Bratislava Emtego, ktorá vám dokáže pomôcť zbaliť celú domácnosť alebo vám predá všetko potrebné na pobalenie. Zabalené škatule si nezabudnite označiť štítkami, aby ste pri vybaľovaní vedeli, kde sa čo nachádza. Bez štítkov by bolo vybaľovanie španielskou dedinou.

Nové bývanie, nové starosti

Myslíte si, že presťahovaním sa všetko skončí a vy si budete užívať nové bývanie? Samozrejme, že áno. Ale až po nejakom čase. Najskôr vás bude čakať vybaľovanie, prípadne čistenie a umývanie. Neskôr budete musieť obehať všetky možné úrady kvôli zmene trvalého bydliska. Občianskym preukazom to začne. A kde to skončí?...vo všetkých úradoch, na ktoré si dokážete spomenúť. Napríklad budete musieť v novom okrese prehlásiť vozidlo, zmeniť si údaje v zdravotnej poisťovni, nahlásiť sa na miestnom mestskom úrade, neminie vás návšteva banky či mobilného operátora, podnikatelia navyše navštívia sociálnu poisťovňu, daňový a živnostenský úrad. Vieme, znie to ako nočná mora, na ktorú však časom zabudnete a budete sa už len tešiť z nového bývania.

 

Čítané: 2550 x