Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Vianoce sa blížia: 3 tipy, ako na balenie darčekov

Datum: 17.09.2021

Vkusne zabalené Vianočné darčeky nemusia byť len výsadou šikovných a kreatívnych. Poradíme vám, ako ľahko zabaliť darčeky a nestratiť pri tom hlavu.

Vianoce sa blížia: 3 tipy, ako na balenie darčekov

Darčeky máte doma a teraz ich už len zabaliť? Máme pre vás pár tipov, ako sa s balením popasovať tak, aby výsledok urobil radosť vám i vašim blízkym.

Že vám balenie darčekov nikdy príliš nešlo? To nemusí byť žiadny problém. K peknému a podarenému darčeku často stačí celkom málo. Poďme načerpať trošku kreativity a mrknúť na inšpiráciu. :)

Mäkké darčeky? Balenie je ľahšie, než si myslíte

Ak je niečo pri balení naozajstný oriešok, bývajú to mäkké darčeky. Neradi držia tvar, zle sa balia a výsledok je takmer vždy na zaplakanie.

Riešenie je ale jednoduchšie, než by vás mohlo napadnúť. Šál, košeľu alebo balík ponožiek môžete ľahko vložiť do darčekovej krabice, ktorá dá svojmu obsahu tvar a pevnosť. Celé to potom ľahko zabalíte do baliaceho papiera a máte postarané. 

Ľahko si ale môžete poradiť, aj keď nemáte poruke stuhu ani mašľu. Oboje si totiž môžete ľahko namaľovať a výsledok nemusí vyzerať vôbec zle.

Dekoračná výplň skvelo oživí aj strohý darček

Strohý darček môžete štýlovo oživiť aj použitím netradičnej výplne. So zdobením darčekových krabíc, darčekových košov či tašiek môže pomôcť napríklad drevitá vlna a využiť môžete aj hodvábny baliaci papier.

Oboje je veľmi jednoduché na použitie. Kým takým hodvábnym papierom môžete obaliť malé darčeky alebo menšie kúsky oblečenia, drevitá vlna je parádna nielen ako fixácia ale aj ako štýlová dekorácia, v ktorej vyzerá aj obyčajná drobnosť veľmi dobre.

Hodvábny papier: novú košeľu či šál stačí papierom jednoducho obaliť.

Baliaci papier s vlastným vzorom? Žiadny problém

Tiež ste z tých, ktorí nemôžu prísť na chuť rôznym preplácaným a nevkusným vzorom na darčekových krabiciach, taškách či baliacom papieri? Máme pre vás parádnu správu.

Stačí využiť baliaci papier bez vzoru. Ten si potom ľahko môžete potlačiť napríklad pečiatkou vyrobenou zo zemiaka. Bude vám na to stačiť menší nôž, farby podľa vášho výberu a zemiak.

Výroba vám zaberie len pár minút a výsledkom môže byť naozajstná štýlovka. Páči sa vám?

Vlastný vzor na darčeku možno vyrobiť s minimom umu

Ako vidíte, spôsobov, ako štýlovo zabaliť darčeky je mnoho. Kreativite sa jednoducho medze nekladú.

Takže ak sa tento rok chcete s balením darčekov aspoň máličko pohrať a pri tom nestratiť hlavu, veríme, že s našimi tipmi a nápadmi sa vám to podarí.

 

Čítané: 3277 x