Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Aké pančušky pre bábätko zvoliť do jesenných a zimných mesiacov?

Datum: 02.11.2021

Vybrať to správne detské oblečenie nie je také zložité, ako by sa mohlo zdať. Stačí vedieť, na čo sa zamerať. Jedným z faktorov, ktoré na výber detského oblečenia vplýva, je aj aktuálne ročné obdobie a vonkajšie teploty.

pančušky pre bábätko

Jeseň máme v plnom prúde a zima je, ako sa hovorí, takmer za dverami. Do kategórie detské oblečenie v tomto období neodmysliteľne patria aj pančuchy pre deti či pančuchy pre novorodencov. Aké pančuchy pre deti zvoliť do týchto chladnejších mesiacov?

Detské oblečenie do chladných jesenných a zimných mesiacov by malo spĺňať niekoľko základných funkcií. Prvou a najdôležitejšou z nich je samozrejme ochrana pred chladom a mrazom a udržanie tepla. Keďže bábätko, ktoré leží v kočíku, nemá takmer žiaden pohyb, je nevyhnutné, aby bolo v teple. O teplo zospodu sa postarajú práve hrejivé pančuchy pre novorodencov. Pančuchy pre deti by rozhodne nemali chýbať v povinnej výbave oblečenia na zimné mesiace.

Pohodlné a komfortné

Tak ako všetko detské oblečenie, tak aj pančuchy pre deti by mali byť predovšetkým pohodlné. Aj keď sa bábätká v kočiari hýbu skôr minimálne, predsa len občasné zamrvenie sa či otočenie nie je výnimkou. Pri starších detičkách je pohyb ich neodlúčiteľnou súčasťou, občas máme pocit, že takmer vôbec neobsedia. Aj preto, ak vyberáte akékoľvek detské oblečenie, či už sú to pančuchy pre deti alebo iné kúsky, malo by poskytovať dostatočný komfort. Aj pančuchy pre novorodencov by mali poskytovať dostatok miesta na pohyb počas celého dňa.

Kvalitné materiály

Detské oblečenie by malo byť zároveň kvalitné. Kvalita materiálov a pohodlie sa spája ruka v ruke. Detské oblečenie, najmä spodná bielizeň, ponožky a pančuchy pre deti by mali byť kvalitné, príjemné na dotyk a nemali by dráždiť detskú pokožku. Sú totiž prvým kúskom oblečenia, ktoré prichádza do kontaktu s detskou pokožkou, ktorá je omnoho citlivejšia, než u dospelých. Vyberajte preto také pančuchy pre novorodencov, ktoré sú vyrábané z prírodných materiálov, ako je bavlna či biobavlna. Určite sa vyhnite syntetickým materiálom, najmä ak ide o detské oblečenie, ktoré prichádza do kontaktu s pokožkou ako prvé. Existujú aj bavlnené pančuchy pre deti a pančuchy pre novorodencov doplnené o jemný polyamid, vďaka ktorému držia svoj tvar a pančuchy sa neprederavia. Tie sú vhodné aj pre detičky s ekzematickou pokožkou.

Hravé a farebné

Pančuchy pre deti a pančuchy pre novorodencov by mali byť v prvom rade ochrániť pred chladom a zabezpečiť komfort bábätka či dieťatka. Zároveň však môžu byť aj veselým kúskom, ktorý osvieži detské oblečenie. Dnes už máte na výber množstvo farebných prevedení a vzorov, či už pre dievčatá alebo chlapčekov. Tak si aj počas sychravých a studených dní môžete vyčarovať trochu hravosti a veselosti, práve napríklad s farebnými pančuškami pre vaše bábätko.

Základnou podmienkou pri výbere zimných pančúch pre vaše bábätko by mali byť kvalitné prírodné a nedráždivé materiály, aby ste bábätku zabezpečili komfort aj počas chladnejších mesiacov. Okrem toho je dôležité aj to, aby bábätko ochránili pred chladom a udržali jeho nôžky v príjemnom teple. Tak si budete môcť spokojne a bezpečne užívať aj jesenné či zimné prechádzky.

Čítané: 3471 x