Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Aké zimné pracovné oblečenie je vhodné do exteriéru

Datum: 14.11.2021

Spoločnosti a firmy zaoberajúce sa činnosťami v exteriéri majú pred zimou jednu starosť navyše. Je to výber zimného pracovného oblečenia, ktoré by zamestnancov ochránilo pred nízkymi teplotami, snehom i dažďom.

Zimné pracovné oblečenie

Zimné pracovné odevy sa skladajú z viacerých častí a okrem toho, že zahrejú, dokážu byť veľmi pohodlné.

Základný kúsok zimného pracovného oblečenia

Úplným základom nielen zimného, ale aj letného pracovného oblečenia sú montérky alebo nohavice. Ak sa zameriate na nohavice, vyberajte tie, ktoré disponujú trakmi a náprsenkou s vreckom. Sú praktickejšie, pohodlné a držia na tele. Zároveň sú lepšou ochranou prednej i zadnej časti tela, zamestnancovi netiahne na kríže a ani na pás. Zimný variant sa od letného líši vo výbere materiálu. Vrchná časť nohavíc podobne ako u bundy do dažďa musí byť nepremokavá. Spodná časť býva zateplená. Zateplené pracovné nohavice sa vyrábajú pre rôzne profesie. Podľa ochrannej kategórie môže ísť o nohavice so spevnenými časťami, ktoré odolajú poškriabaniu či prepichnutiu ostrým predmetom. Veľmi rizikové povolania si vyžadujú aj dodatočné úpravy. Napríklad pri zváraní používajú zvárači nielen zváračské kukly, ale tiež ohňovzdorné pracovné nohavice.

Spodná časť oblečenia hreje i odvádza vlhkosť

Pod montérky na hornú časť tela môžete zvoliť rôzne kúsky pracovných odevov. Prvá vrstva býva termoregulačná v podobe funkčného tielka. Druhá vrstva by mala sať vlhkosť a dobre sa udržiavať. Praktické sú bavlnené tričká, mikiny alebo košele. Zimné pracovné odevy kupujte v kompletnom balení vrátane ponožiek alebo termobielizne. Myslite tiež na drobnosti ako rukavice, šály, čapice alebo okuliare. Súčasťou zimného pracovného oblečenia sú aj topánky, ktoré by mali siahať minimálne nad členky, mali by mať vyššiu podrážku a teplejšiu vnútornú vložku. 

Zimná pracovná bunda do mrazov i do dažďa

Posledné roky sú zimy v našich končinách viac daždivé ako mrazivé. Napriek tomu je nutné zabezpečiť pre zamestnancov pracujúcich vonku zateplenú bundu. Teplá vložka môže byť súčasťou bundy, ale praktickejšie sú vložky, ktoré sa dajú vyberať. Zvoliť je možné rôznu mieru zateplenia podľa pracovného prostredia. Samozrejmosťou u zimnej pracovnej bundy musí byť vonkajšia nepremokavá vrstva. Každá zimná bunda by mala mať kapucňu a vrecká na uloženie pracovných nástrojov. Pracovné bundy vyberajte o niečo väčšie. Sústreďte sa na modely, ktoré sa dajú prispôsobiť telu pomocou sťahovacích šnúrok okolo pása alebo na konci rukávov.

 

 

 

 

Čítané: 2990 x