Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

V lyžiarskych strediskách pribúdajú požičovne snežných skútrov

Datum: 12.01.2022

Pri pohľade na lyžiarske strediská musíte uznať, že ponúkajú pre každého niečo. Nemusíte byť len zdatný lyžiar alebo skúšať svoju kondíciu počas jazdy na bežkách.

V lyžiarskych strediskách pribúdajú požičovne snežných skútrov

V každom modernejšom stredisku nájdete tiež trasy pre sánkarov, a ak hľadáte skutočný adrenalín, nadchne vás jazda na snežnom skútri. Požičovne snežných skútrov pribúdajú na Slovensku raketovou rýchlosťou.

Pred rokmi rarita a dnes takmer bežná zimná aktivita

Ešte pred pár rokmi ste mohli o jazde na snežnom skútri len snívať. Za takouto jazdou ste museli vycestovať smerom na západ. Prvé snežné skútre začali používať horskí záchranári, ktorí si bez nich nevedia predstaviť svoju prácu. Snežné skútre sa totiž rýchlo a hlavne bezpečne dokážu dostať tam, kde by ste sa nedostali ani s terénnym vozidlom. Po záchranároch sa objavili snežné skútre v rukách zbohatlíkov vlastniacich horské chaty. Podľa papierov ich mali využívať len na dopravu k chate alebo k prevozu nákladu. Zväčša však plašili zver a naháňali strach turistom. Dnes sú snežné skútre cenovo dostupnejšie a pribúdajú tiež miesta, kde sa dá s nimi jazdiť. Tak ako je bežné vlastniť štvorkolky, tak sa dnes jednoducho dostanete aj k snežnému skútru. Nemusíte ihneď investovať tisíce. Najskôr si jazdu vyskúšajte na požičanom stroji. Vyberať budete mať z čoho. Väčšina požičovní ponúka snežné skútre rôznych značiek a dokonca aj skútre vhodné pre rodinnú jazdu. Pre tých, ktorí hľadajú adrenalín, sú najlepšou voľbou snežné skútre Lynx. S týmito špičkovými strojmi priam splyniete a s ohľadom na terén dokážete zo stroja vytiahnuť rýchlosť vysoko nad 100 km/h.

Vyskúšajte rýchlu jazdu a napumpujte si žily adrenalínom

Snežné skútre poskytujú jazdcovi jedinečný pocit splynutia so strojom. Riadiť snežný skúter nie je zložité. Naučiť sa musíte len to, ako zvládať zákruty. Skutočne ide naozaj o riadenie a vyvažovanie skútra telom. Tak ako je štvorkolka určená pre tých, čo hľadajú adrenalín, je aj skúter určený pre ľudí, ktorí milujú rýchlosť. Nie je nič jednoduchšie, ako zobrať svoj vodičský preukaz na automobil a požičať si tento stroj, aby ste sami vyskúšali pocit slobody a nespútanej zábavy. Pred jazdou vás čaká malá inštruktáž a následne sa môžete venovať zábave, ktorá sa, pevne dúfame, v nasledujúcich rokoch stane aj u nás bežným zimným športom. Dnes ide len o atrakciu lákajúcu čoraz väčší počet ľudí. Preto veríme, že jazda na štvorkolke sa stane aj na Slovensku uznávanou zimnou aktivitou.

 

Čítané: 2364 x