Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako sa zbaviť hlodavcov?

Datum: 30.01.2022

Existujú dve hlavné veci, ktoré môžu prilákať myši a potkany do vášho domu – jedlo a prístrešie. Pokiaľ nemáte dôkladne upratané, prípadne sa nachádzajú v pivnici či sklade zvyšky jedla, je dosť pravdepodobné, že táto potrava priláka mnohé hlodavce.

Ako sa zbaviť hlodavcov?

Dôležité je tiež upratať na záhrade, keďže aj tu sa môžu vyskytnúť nepríjemní škodcovia, ktorých sa zbaviť nemusí byť také jednoduché, ako sa spočiatku zdá. Ako sa zbaviť hlodavcov v domácnosti? Existujú účinné rady a tipy, ktoré by ste mali dodržať – nechajte sa inšpirovať aj vy.

Prečo sa hlodavce ukrývajú vo vašom dome?

Potkany a myši potrebujú úkryt, a to najmä v zime, aby sa vyhli najhoršiemu chladu. To isté platí aj vtedy, keď sa snažia nájsť teplé miesto na výchovu mláďat. Vykúrený domov s množstvom miest na úkryt je ideálnym útočiskom, kde sa môžu tieto hlodavce vyskytovať. Myši sa dokážu pretlačiť cez medzery s priemerom menším ako 2 cm, pričom potkany potrebujú len o niečo viac miesta. Z tohto dôvodu je vhodné zaistiť všetky vstupy, a to trebárs drevenou doskou, vďaka čomu sa nedostanú do vášho príbytku.

Čo hlodavce odrádza?

Vnútorné zariadenia, ktoré využívajú elektromagnetické rušenie alebo ultrazvuk na vyháňanie potkanov a myší z domov, sú ideálnymi pomocníkmi, vďaka ktorým sa ich zbavíte aj vy. Odpudzovač myšíodpudzovač hlodavcov je určený na odpudzovanie kún a drobných hlodavcov z obytných i neobytných priestorov, rodinných domov, chát, chalúp, komerčných priestorov a pod. Veľkou prednosťou je, že prístroj využíva vysokú citlivosť sluchu škodcov a vysiela pre ne nepríjemné ultrazvukové signály s premenným kmitočtom a intenzitou. Ide však o bezpečný odpudzovač, ktorý nepôsobí za pomoci jedu. Za zmienku stoja tiež pachové odpudzovače, ktoré je možné zakúpiť vo forme sprejov, tyčiniek či koncentrátov. Obsahujú zmes puchnúcich látok, vďaka čomu škodcovia opustia daný priestor.

 

Čítané: 2790 x