Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

5 dôvodov, prečo drevené hračky ovládajú svet

Datum: 22.02.2022

Hračky sú pre dieťa dôležitou súčasťou. Tvoria jeho detský sen a pomáhajú pri správnom vývoji. Nie však hocijaké, na ich výbere by si mal dať každý rodič záležať.

drevené hračky

Nie sú hračky ako hračky. Pri narodení dieťaťa je okrem výberu detského oblečenia a nábytku dôležitý aj výber detských hračiek. Okrem toho ako hračky vyzerajú a aké funkcie plnia je podstatné pozerať aj na materiál, z ktorého sú vyrobené. Do popredia sa čoraz viac dostávajú drevené hračky. Prečo sú čoraz viac obľúbené?

  1. Jednoduchosť priťahuje najmenšie deti

Deti vyhľadávajú jednoduché tvary a materiály, s ktorými sa môžu hrať. Tak je to aj v prípade drevených hračiek. Tie si vďaka jemnému materiálu priťahujú pozornosť všetkých detí. Len si spomeňte na drevené vlaky, drevené kačky či autíčka dreva, ktoré ste mali doma.

  1. Bezpečné a zdravé

Drevené hračky sú vyrábané tak, aby sa s nimi mohli hrať aj batoľatá. Všetky povrchové úpravy na týchto hračkách sú zdravotne neškodné a nijakým spôsobom neohrozujú dieťa. Pri plastových hračkách je hrozbou odlomenie nejakého kúsku, drevenú hračku môže dieťa hrýzť.

  1. Dedia sa z generácie na generáciu

Hračky z dreva ako napríklad drevené autíčka či kuchynky pre deti majú obrovskú výhodu – vydržia roky. Vďaka tomu že sú takpovediac nezničiteľné, ich môžu v pohode používať aj mladší súrodenci.

  1. Budete EKO

To, že s kúpou drevenej hračky chránite prírodu, ste už určite vedeli. Plastové hračky nie sú recyklovateľné a preto po ich zničení putujú do koša. Drevené hračky sú vyrobené z obnoviteľných materiálov a preto sa vaše deti budú hrať s ekologickou hračkou.

  1. Podieľajú sa na zdravom vývoji dieťaťa

Vďaka dreveným hračkám je veľmi podporovaný zdravý vývoj detského myslenia, kreativity, jemnej motoriky. Drevené hračky sú nazývane aj Montessori hračkami, preto sú čoraz viac vyhľadávané do škôlok aj súkromne domov. Napr. drevená stavebnica pomôže pri rozvoji koordinácie rúk a očí, drevené labyrinty zas kladú dôraz na jemnú motoriku. Drevené hračky sú jednoducho edukačné.

TIP: 27 inšpirácií ako uložiť hračky v detskej izbe.

Čítané: 2579 x