Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Prichádza jar: S novým ročným obdobím skúste obmeniť aj jedálny lístok

Datum: 31.03.2022

Ideálny jedálny lístok ponúka vyváženú kombináciu nových, jedinečných jedál, ale aj tradičných obľúbených pokrmov. S nadchádzajúcim jarným obdobím môžete do ponuky zahrnúť niekoľko sviežich variácií, spestrených o zdravé zelené suroviny.

Prichádza jar

So stúpajúcim trendom v podobe jedla so sebou by ste tiež nemali zabúdať na to, aby foodboxy šetrili životné prostredie a ich obsah vyzeral lákavo a chutne, čo možno najdlhšiu dobu. Ako teda na oživenie jedálneho lístka? Aké gastro vybavenie je pre podnik v súčasnosti najvhodnejšie?

Jarný jedálny lístok: Voľba vhodných surovín

Jar do istej miery reprezentuje ľahkosť a sviežosť. Tieto vlastnosti sa dajú efektívne zakomponovať aj do jedálneho lístka. Skúste zvoliť recepty, ktoré nezaťažujú žalúdok a obsahujú veľa vitamínov, potrebných v tomto slnečnom, no pomerne stále chladnom období. Špenátové lístky sa dajú využiť v  polievke, rizote, či šaláte a zdravý medvedí cesnak hostia ocenia nielen pre jeho pozitívne účinky pre organizmus, ale aj nezameniteľnú chuť. V jarnom menu by nemala chýbať ani ryba, pripravená na rôzne spôsoby – grilovaným, údeným, či pečeným lososom alebo pstruhom nič nepokazíte. V sekcii dezertov vo väčšine prípadov dominuje cheesecake – ak ho ponúkate, zvoľte ľahkú, citrónovú verziu, alebo iné dezerty, ktorých plnka bude svieža a nezaťaží žalúdok.

Správne navodenie jarnej atmosféry

Interiér podniku je prvá vec, ktorú si hosť pri vstupe všimne. Je dôležité, aby celé gastro zariadenie pôsobilo na človeka prívetivo. Nepodceňujte detaily - jarné prestieranie stola môžete spestriť servítkami žltej, či zelenej farby, sviečkami, poprípade inými príslušnými dekoráciami. Okrem iného treba mať na pamäti aj skutočnosť, že za poslednú dobu sa záujem o jedlo so sebou výrazne zvýšil. Udržte si klientelu aj mimo interiéru podniku tak, že sa zameriate na výber vhodných jednorazových obalov, ktoré spĺňajú najnovšie ustanovenia. Nenútené logo na prednej strane nielen, že spestrí obal, no zároveň sa tiež dostane do povedomia zákazníkov. Niektoré podniky k logu pridávajú jednoduché, tematické obrázky, spojené s aktuálnou sezónou – skúste byť kreatívne gastro zariadenie a na obal pridajte jarný vzor (veľkonočný zajac, vajíčko a iné).

Jar ako príležitosť pre ekologické gastro vybavenie

V súčasnosti by každé správne gastro zariadenie malo v praxi aplikovať čo možno najviac prvkov udržateľného charakteru. Používaním ekologických zdrojov zákazníkom ukážete záujem o životné prostredie, ale aj to, že ste zodpovední. Nedávna zmena, ktorá predstavovala zákaz plastov sa dotkla viacerých reštauračných komponentov. Medzi takéto plastové gastro vybavenie patrili aj slamky. Dobrú alternatívu však predstavujú ekologické verzie, ako sú papierové, bambusové, alebo železné slamky.

Tradičné obalové materiály obsahujú aspoň malé množstvo plastov - tento typ obalov prispieva ku globálnemu otepľovaniu a ďalším environmentálnym problémom. Práve eko obaly sú jedným z najlepších spôsobov, ako pomôcť nášmu životnému prostrediu. Eko obaly sa zvyčajne vyrábajú z recyklovaných materiálov, čím sa znižuje plytvanie prírodnými zdrojmi pri výrobe. Samotný proces výroby je efektívnejší, vďaka čomu nie je potrebné využívanie veľkého množstva energií. Po splnení svojho hlavného účelu sa naskytuje ďalšia príležitosť na jeho využitie a to kompostovanie. Znamená to, že zákazníci môžu jednoducho umiestniť použité eko obaly na kompost s vedomím, že sa v krátkom čase biologicky rozložia. 

 

Čítané: 2853 x