Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Bez akých nástrojov sa nezaobíde vaša cukráreň?

Datum: 08.05.2022

Uvažujete si otvoriť vašu vysnívanú cukráreň alebo modernizujete vašu súčasnú prevádzku? Ak je tomu tak, čítajte ďalej a dozviete sa, aké zariadenie by vo vašom podniku určite nemalo chýbať.

Bez akých nástrojov sa nezaobíde vaša cukráreň?

Bez kvalitného vybavenia sa vám totiž len ťažko podarí upiecť prvotriedny zákusok, či tortu, kvôli ktorej sa budú ľudia ku vám vracať s nadšením.

Čo všetko je nutné mať po ruke?

Na to, aby ste dokázali pripravovať prvotriedne zákusky, ktorých chuť zanechá vo vašich zákazníkoch nezabudnuteľnú chuťovú stopu budete okrem vášho cukrárenského umenia potrebovať aj kvalitné nástroje a zariadenia na prípravu jedinečných sladkých pochúťok.

 V prvom rade by ste sa mali sústrediť na výber kvalitného zariadenia na pečenie, ktoré bude korešpondovať svojím účelom individuálnym potrebám vašej prevádzky. Zariadením na pečenie máme na mysli výber pece na pečenie (napr. tunelová, rotačná, pec na drevo atď.), pekárenského konvektomatu, či špecializovaných prístrojov uspôsobených na prípravu rôznych druhov sladkých pochúťok (palacinkovač, vaflovač, tartelkovač, či pec na trdelníky). V neposlednom rade by ste tiež nemali podceniť výber kysiarne, fermentátora na cesto, deliča a miesiča na cesto či dekoračného zariadenia (dekoračné špičky, airbrush pištol), ktoré vám pomôže priviesť vaše chutné výrobky k vizuálnej dokonalosti.

Ako zabezpečím mojim zákuskom dokonalú čerstvosť?

Každá dobrá cukráreň by však okrem kvalitného vybavenia na pečenie mala disponovať tiež spoľahlivým chladiacim a mraziacim zariadením, ktoré zachová suroviny na prípravu, ale tiež niektoré hotové zákusky a torty vo vychladenom stave žiaducom pre ich následné servírovanie zákazníkom bažiacim po dokonalom chuťovom pôžitku. Týmto zariadením je myslená objemovo dostačujúca chladiaca a mraziaca skriňa, alebo chladiaca vitrína na zákusky, ktorá uchová vaše zákusky čerstvé, a zároveň zabezpečí to, že vaši zákazníci budú mámení vizuálnou podobou vašich zákuskov.

Čistota je základ

Je prirodzené, že pri pečení sa kuchyňa, a aj všetky jej nástroje a zariadenia čiastočne znečistia, preto je potrebné tiež myslieť na ich čistotu a celkovú hygienu priestorov kuchyne. Čistota je dôležitá pre akékoľvek pracovné prostredie, v prípade gastro segmentu predstavuje absolútny základ preto, aby pochúťky končiace na tanieroch zákazníkov vznikali v čistom a hygienicky nezávadnom prostredí. Širokú paletu takéhoto vybavenia môžete nájsť napríklad na e-shope www.pastrymarket.sk, ktorý sa ponúkaným sortimentom špecializuje výhradne na vybavenie cukrární, pekární, zmrzlinární, či čokoládovní.

Veríme, že v tomto momente už máte väčší prehľad v tom, aké nástroje a zariadenia je žiaduce mať po ruke vo vašej cukrárni či pekárni, k tomu aby ste boli schopní piecť zákusky a torty, o ktorých jemnosti a nezabudnuteľnej chuti budú vedieť čochvíľa všetci maškrtníci v širokom okolí.

 

Čítané: 3014 x