Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Vyberáte si bazénový vysávač? Na týchto faktoroch záleží

Datum: 23.05.2022

Ak vlastníte bazén, to najlepšie, čo pre jeho čistotu môžete urobiť, je zaobstarať si bazénový vysávač. Chceli by ste si nejaký vybrať a hľadáte ten najlepší?

Vyberáte si bazénový vysávač

Máme pre vás jednoduchú odpoveď, najlepší bazénový vysávač pre vás je ten, ktorý bude dokonalo sedieť typu vášho bazénu.

Pretože máte svoju kuchyňu radi v tak perfektnom stave ako bežne máva 5 hviezdičkové gastro zariadenie, rovnako by vám mohlo záležať na čistote vody vo svojom bazéne.

6 vecí, ktoré potrebujete veci, ktoré potrebujete vedieť pred výberom bazénového vysávača:

Keď kupujete čokoľvek, či už je to práčka, chladnička alebo svadobné obrúčky, vždy sa oplatí prejsť si veci, ktoré by mala daná vec spĺňať. Výber bazénového vysávača, nie je až tak zložitý, ale na tieto veci sa skutočne oplatí prihliadať:

1.      Povrch bazéna

Predovšetkým potrebujete vedieť, aký druh povrchu má váš bazén. Na väčšinu povrchov bude vhodný akýkoľvek vysávač. Ak však máte sklolaminátový povrch, musíte nájsť bazénový vysávač so super priľnavou PVA kefou

2.      Veľkosť kábla

Divíte sa prečo je dôležitá veľkosť bazéna? Odpoveď je jednoduchá, potrebujete sa od  zdroju elektrického napájania bez problémov dostať do každého rohu bazénu. A keďže zdroj elektriny musí byť od bazéna minimálne 12 metrov, potrebujete to prirátať k dĺžke hĺbkovej uhlopriečky bazéna a minimálnu veľkosť kábla máte na svete.

3.      Čo všetko potrebujete vyčistiť?

Podľa toho, čo všetko by ste si priali vo svojom bazéne pravidelne čistiť, si môžete vybrať vhodný vysávač. Kým jeden druh vysávaču sa postará len o spodnú stenu, iné umyjú všetky bazénové steny a vyčistia aj vodnú hladinu.

4.      Rozpočet

Aj keď nie vždy platí, že čím drahší model, tým lepšie funkcie, pri podozrivo dobrých cenách by ste mali spozornieť. V každom prípade je dobré stanoviť si približný rozpočet, aby ste vedeli v akom rozmedzí sa váš výber môže pohybovať

5.      Technikálie, ktoré by vás mohli zaujímať

  • Čím väčší sací výkon, tým efektívnejší spôsob čistenia
  • Čím menšia hodnota mikrónov, tým menšie nečistoty dokáže robotický vysávač odstrániť
  • Nízky obsah mikrónov znamená lepšiu možnosť dezinfikovať a vyčistiť vodu

6.      Záruka

Dobrá záruka býva častou zárukou kvality. Tie najlepšie modely ju bežne mávajú 2 až 3 roky.

 

 

Čítané: 2879 x