Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Uvažujete nad kúpou vianočného stromčeka? Toto sú naše tipy

Datum: 19.06.2022

Predtým, ako sa pustíte do kúpy vianočného stromčeka, mali by ste si premyslieť najmä to, či chcete živý alebo umelý stromček.

Uvažujete nad kúpou vianočného stromčeka

Každý z nich prináša svoje výhody, ale aj nevýhody, ktoré si popíšeme v nasledujúcich riadkoch tohto článku.

Nie nadarmo sa hovorí, že kúpu vianočného stromčeka sa rozhodne oplatí dobre premyslieť. Predsa len, ide o investíciu na veľa rokov. Práve to je dôvod, prečo by ste sa mali vopred rozhodnúť či chcete umelý stromček alebo ten živý. Aké sú medzi nimi rozdiely a ktorý sa oplatí zakúpiť viac? To všetko ale ešte oveľa viac sa dočítate v tomto článku.

Umelý stromček ako skvelé riešenie

Čo sa týka umelého stromčeka, prináša veľké množstvo výhod. V prvom rade ide aj o mierne ekologické riešenie. Každý rok sa totiž nemusia stromy rúbať. Jednoduchým spôsobom si ho zakúpiť v predajniach, kde ho predávajú. Umelý vianočný stromček stojí vo všeobecnosti okolo 60 eur. Všetko záleží od výrobcu a danej spoločnosti. Musíme však povedať, že táto možnosť sa už oplatila v mnohých domácnostiach a ide o skutočne perfektné riešenie na množstvo rokov.

Živý stromček – oplatí sa jeho kúpa?

Samozrejme, v dnešnej dobe premýšľa množstvo ľudí aj nad kúpou živého stromčeka. Áno, má svoju nezabudnuteľnú vôňu ihličia, no živý stromček prináša aj veľké množstvo nevýhod. Krásne, voňavé ihličie totiž opadáva a musíte ho neustále upratovať. Ak chcete skutočne kvalitný stromček, určite musíte zainvestovať. Kvalitné živé stromčeky sú totiž drahšie o niekoľko desiatok eur, čím sa odlišujú od tých klasických umelých. Ich cena tak niekedy môže prerásť aj sto eur, pričom budete mať s takto zvoleným stromčekom viac roboty.

Preto neváhajte a pred kúpou vianočného stromčeka sa poraďte aj s odborníkmi v tejto oblasti. Všetko však záleží hlavne na vás, vašich preferenciách a na tom, koľko peňazí ste ochotní do vianočného stromčeku investovať.

Čítané: 3030 x