Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Nie ste inštalatér? Toto vám doma nesmie chýbať

Datum: 22.07.2022

Domácnosť si vyžaduje nielen nové investície do vybavenia, ale často je potrebné vykonať drobné opravy alebo údržbové práce, pri ktorých by vám nemalo chýbať základné náradie. Aj keď nie ste inštalatér, základné domáce náradie a vybavenie domácej dielničky nesmie chýbať v žiadnej domácnosti...

domáce náradie

Každá domáca dielnička by mala obsahovať základné náradie na údržbu a servis domácnosti. Určite by vám nemalo chýbať kladivo, ktorým pribijete klasické klince, či skrutkovače na krížové a klasické skrutky.

Kladivo či skrutkovač sú základ

Ak už máte kladivo a skrutkovače, celkom určite si zadovážte do dielničky hmoždinky. Nielen tie na drevo, ale aj do muriva a steny. Vždy sa zídu, ak budete chcieť v domácnosti pripevniť skrinku na stenu, alebo zavesiť obraz, či poličku.

Pri prácach v domácnosti by nemala chýbať ani sada kľúčov, ktorými utiahnete matice a matky, či skrutky s hranatou hlavičkou. Pre prípad strhnutej hlavičky poslúži francúzsky kľúč - „hasák“, ktorým jednoducho uchopíte matku, maticu, aj hlavičku skrutky.

Spojovací materiál v organizovanom kufríku

V domácnosti by nemali chýbať klince, skrutky, matice a matky, ktorými upevníte jednotlivé diely pri domácom majstrovaní. Klasickým náradím sú „kombinačky“ – kombinované kliešte, ktoré vám pomôžu pri práci s drôtom, káblom, ale pomôžu uchopiť aj skrutky a vytiahnuť klince z dreva.

V rámci základnej výbavy domácej dielničky je dobré si zaobstarať sady náradia v kufríku a sadu spojovacieho a upevňovacieho materiálu. Základnú výbavu domáceho náradia pre majstrov môžete doplniť sadou kľúčov a prípadne samoreznou súpravou.

Doplnkom pre spojovací materiál je vŕtačka, ktorá pomôže s vytváraním otvorov na skrutky, klince a hmoždinky.

Špeciálne potreby domáceho majstra

Špeciálnou kategóriou sú chemické kotvyobjímky a kotvy, ktoré pomôžu hlavne v domácnostiach, ktoré bývajú v rodinných domoch, ale nestratia svoj význam ani v domácnostiach bytových domov.

Chemická kotva je výborným pomocníkom pri inštalačných prácach so všetkými druhmi vodovodného, ale aj kanalizačného potrubia. Objímky a kotvy zase upevnia vedenia nielen na stenu a do muriva, ale aj do iných druhov materiálov.

Ak ste sa rozhodli rozšíriť svoju domácu dielničku, určite by v nej, okrem základného pracovného náradia, nemal chýbať ani spojovací materiál, ktorého kúpou v internetovom železiarstve instalko.sk urobíte prvý krok k profesionálnej výbave domáceho majstra...

Čítané: 2645 x