Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Krajčírska výbava, ktorú doma musíte mať

Datum: 23.08.2022

Mať doma základnú výbavu, napríklad na prišitie odpadnutého gombíka alebo zašitie dierky na nohaviciach, je nutnosť nielen pre krajčírky, ale aj na bežné použitie. Okrem toho, že nemusíte hneď hľadať najbližšiu krajčírku alebo kupovať nové oblečenie, budete mať zo seba aj dobrý pocit.

Krajčírska výbava, ktorú doma musíte mať

Začiatočníčkam, ale aj pokročilým krajčírkam poradíme, čo by teda vo výbave nemalo chýbať?

Základná výbava pre krajčírku

Nožnice budú váš najlepší kamarát

Kvalitné krajčírske nožnice sú pomocník na nezaplatenie. Prestrihnú aj veľmi hrubú látku alebo rovno niekoľko látok naraz. Aby si zachovali svoje vlastnosti, vyhnite sa strihaniu papieru a iných vecí. Zaobstarajte si ešte jeden pár klasických nožníc, ktorými môžete strihať čokoľvek iné.

Nie je špendlík ako špendlík

Pri špendlíkoch nešetrite. Nemusíte hneď vykúpiť celú radu, na začiatok vám postačí jedna či dve krabičky. Pozor si dajte na špendlíky s umelohmotnými hlavičkami. Ak zabudnete takýto špendlík v látke, ktorú ožehlíte, väčšinou sa s ňou musíte aj rozlúčiť. So sklenenými alebo keramickými hlavičkami sa vám to nestane.

Krajčírske maličkosti, ktoré sa vždy zídu

Látky, zipsy, gombíky - záleží od vašich konkrétnych potrieb. Biely a čierny zips sa hodí vždy a mať doma niekoľko menších aj väčších gombíkov vám ušetrí veľa nervov.

Nožík na páranie

Áno, občas sa stane, že sa vám niečo nepodarí podľa predstáv alebo sa pomýlite a musíte začať odznova. Vtedy siahnete po ostrom nožíku na páranie. Pri prvotných chybách ale nezúfajte a tešte sa z nich. Z chýb sa predsa učíme a posúvajú nás ďalej.

Nástroje na meranie

Páska na meranie, pravítko či podložka na rezanie. Majte všetko po ruke a nepomýlite sa ani o centimeter. Malý tip ak budete kupovať aj pravítko: Vyberte si priehľadné, cez ktoré uvidíte všetky potrebné označenia na látke.

Krajčírska krieda alebo fixka

Pomocníci na označovanie sú nemenej dôležití. Siahnite po kriede alebo miznúcej fixke, ktoré vám pomôžu dočasne na látku zaznačiť dôležité údaje. Opratím alebo zotretím vlhkou handrou sa ich potom jednoducho zbavíte.

Kde všetko hľadať?

Choďte na Bubulakovo.sk - tam nájdete všetko, čo by správna krajčírka mala doma mať. Okrem toho tam nájdete veľký výber látok na vaše nové krajčírske projekty.

 

Zdroj obrázku: Bubulakovo.sk

Čítané: 2466 x