Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Tlač lepených brožúr: Dokonalá väzba pre vaše rozsiahlejšie projekty

Datum: 08.09.2022

Knihy, učebnice, katalógy výrobkov, ročenky: na to všetko sa skvele hodí lepená väzba. Pre rozsiahlejšie dokumenty sa vyložene ponúka tvorba brožúry s lepenou väzbou V2.

Tlač lepených brožúr

Je veľmi elegantná, pomerne lacná a dovoľuje spojiť listy až do päťcentimetrového chrbta. Ak uvažujete o samovydaní knihy, lepená brožúra je pre vás to pravé riešenie.

Pri tvorbe lepenej brožúry treba zohľadniť niekoľko faktov, ktoré priamo súvisia s jej výrobou. Na rozdiel od šitej väzby typu V1 sú jednotlivé listy skladané za sebou a vlepené do chrbta mäkkej obálky PUR lepidlom. Minimálna odporúčaná hrúbka brožúry je 4 milimetre, maximálna päť centimetrov. Počet vnútorných listov sa štandardne pohybuje od 48 do 240 strán. Brožúra s väzbou V2 sa najčastejšie skladá z ofsetového papiera v gramáži od 80 g/mdo 170 g/m2. Na tlač lepených brožúr sa dá použiť aj kriedový papier v mate alebo lesku, tam je odporúčaná hmotnosť limitovaná 150 g/m2. Medzi najobľúbenejšie formáty lepenej brožúry patria A6, A5, A4.

Vydajte si vlastnú knihu. Tlač brožúry s väzbou V2 je dostupná pre každého

Nikdy nebolo jednoduchšie vytlačiť si vlastnú knihu. Lepená brožúra je ideálne riešenie. Tzv. paperbacky dnes patria medzi veľmi obľúbené knižné formáty pre svoju kompaktnú veľkosť a skladnosť. Zariadiť si tlač brožúr s lepenou väzbou V2 navyše nie je vôbec zložité a nemusí to stáť balík. Ak si necháte napríklad vytlačiť sto kníh s osemdesiatimi stranami na ofsetovom papieri (80 g/m2), bude sa cena jednej knihy pohybovať okolo 6 eur bez DPH. Ak by ste ich chceli tlačiť tisíc, cena se zníži na asi 3 eurá za kus.

Obálka predáva. Venujte jej pozornosť

Aj keď sa hovorí, nesúď knihu podľa obalu, opak je pravdou. Obálka predáva. Či už pripravujete knihu alebo produktový katalóg, mali by ste venovať veľkú časť svojej pozornosti grafike obálky. Dosť často totiž rozhoduje o tom, či si brožúru niekto otvorí a prečíta, alebo ju aspoň zbežne prelistuje. Povrchová úprava lepenej brožúry v tom môže hrať dôležitú rolu a stojí za to si za ňu priplatiť. Vybrať si dnes môžete z rôznych možností. Veľmi obľúbený je parciálny lak na mieru, ktorým ozvláštnite len určité grafické prvky obálky, prípadne lesklé či matné lamino po celom povrchu obálky.

Potrebujete poradiť? Obráťte sa na odborníkov

Tlač brožúry je vďaka dostupným online nástrojom jednoduchá. Stačí si len naklikať vybrané materiály a počet kusov a vďaka online kalkulačke získate hneď predstavu o cene. Ak však potrebujete poradiť s výberom materiálov alebo počtom kusov, je dobré obrátiť sa na odborníkov. Tlačiareň Point4me sa špecializuje na ofsetovú a digitálnu tlač od roku 1993. V svojom e-shope Point4me Profi vás prevedú tvorbou a tlačou brožúry krok za krokom. K dispozícii vám je aj vyškolená zákaznícka podpora, ktorá odpovie na všetky vaše otázky. Pusťte sa do svojho projektu ešte dnes. Vaša brožúra čaká.

Čítané: 2604 x