Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Inšpirácie na jesenné dekorácie - aké trendy prináša rok 2022?

Datum: 13.09.2022

Opäť prišla jeseň - listy sa pomaly sfarbujú do žlta, počasie sa ochladzuje a slnko zapadá za obzor skôr, ako by sme si priali. Tieto skutočnosti nás skôr či neskôr prinútia tráviť viac času v teple nášho domova.

Inšpirácie na jesenné dekorácie - aké trendy prináša rok 2022?

Je čas začať premýšľať, ako si interiér zútulniť a vyzdobiť v jesennom duchu. Tieto trendy v dekoráciách pre rok 2022 si zamilujete.

Všeobecné jesenné trendy

Ak si pod pojmom jesenné dekorácie predstavíte výraznú oranžovú farbu, tekvice na každom kroku a obrazy s nápismi “welcome autumn”, pravdepodobne budete sklamaný. Tohtoročné trendy prinášajú zmenu. Dekorácie sa budú niesť v duchu teplých a zemitých farieb, vrstvenia textúr, vintage a prírodných prvkov. Vyznačovať sa budú nadčasovosťou - mnohé z nich môžete použiť aj po zvyšok roka.

Sušené kvety a trávy

Obľúbeným prírodným elementom sa stanú sušené aranžmány. Môže ísť o kvety a trávy zakomponované do vencov, jednoduchých kytíc vo vintage vázach či do girlánd. Využiť môžete aj šišky, gaštany alebo žalude, ktoré budete dekorovať do ozdobných misiek. Tento jesenný trend nezaťaží peňaženku - môžete využiť sušené kvety z vlastných záhonov.

Tkané dekoratívne prvky

Vizuálne zaujímavý interiér vytvoríte aj využitím tkaných dekorácií či doplnkového nábytku. Hrubý ratanový koberec, ľanové obliečky na vankúše, stropné svietidlá s tkaným tienidlom, tkané dekoratívne koše alebo prírodné ratanové kreslá či konferenčné stolíky sú to, čo túto jeseň musíte mať vo svojej domácnosti aj vy. 

Kombinovanie textúr

Jeseň je ideálnym obdobím na vrstvenie, a to nielen v oblasti módy. Skombinujte rôzne textúry a materiály bytových doplnkov. Prím budú hrať prírodné tkaniny ako hrubá bavlna a ľan, ale nesmie chýbať ani luxusný zamat a koža. Stavte na množstvo chlpatých vankúšov, mäkkých prikrývok a pléd, pod ktorými si vychutnáte svoje horúce tekvicové laté.

Barbiecore dizajn

Zakomponujte do miestnosti niekoľko výrazných ružových komponentov, tzv. barbie ružová. Napríklad misky, maľované obrazy alebo vázy, ktoré doplnia nadčasový nábytok a vykúzlia hravú atmosféru. Ak máte viac odvahy, môžete vytvoriť akcent pomocou ružovej tapety na stenu

Vlastnoručne vyrobené dekorácie

Ak chcete vylepšiť domácnosť novými štýlovými dekoráciami a pritom neminúť veľa, vytvorte si ich svojpomocne. Ich majstrovaním si okrem toho môžete spríjemniť dlhé jesenné večery. Možno objavíte svoj skrytý talent alebo minimálne nové hobby - upleťte puffy deku alebo nástenné macramé, namaľujte obraz pomocou techniky maľovania podľa čísel, prípadne naaranžujte sušenú ikebanu. Buďte kreatívny!

 

Zdroj foto: Shutterstock.com

 

Čítané: 2988 x