Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako vybrať výhodné balenie granúl pre šteniatka?

Datum: 23.10.2022

Psy prechádzajú viacerými dôležitými fázami vo vývine. Azda najväčšou výzvou je udržiavať zdravý a spokojný rast šteňaťa. Ak ide o vášho prvého domáceho maznáčika, informujte sa ako u chovateľa, tak aj u veterinára.

Ako vybrať výhodné balenie granúl pre šteniatka

Často totiž zápasíme buď s jedným, alebo s druhým extrémom – podvýživa až prekrmovanie. Ako tomu predchádzať?

V strave pre šteňatá zabezpečíme rutinu

V začiatkoch sa nesnažme dať svojmu maznáčikovi úplne všetko. Postačí mu jeden typ krmiva - ideálne kvalitné granule pre šteniatka s vyváženým obsahom vitamínov, stopových prvkov a minerálov pre bezproblémové trávenie a vývin pohybovej sústavy. Správny výber granúl je viac než určujúcim pre zdravie šteňaťa. Ak mu hneď na začiatku doprajeme plnohodnotnú stravu, dostane to, čo skutočne potrebuje. Ak nie, hrozia nielen zdravotné komplikácie, ale aj problémy vo výchove. Šteniatka zle znášajú zmeny. Neskôr sa to prejaví ako v nespokojnosti, tak aj v zlej fyzickej kondícii.

Aké porcie a ako často ich ponúkame?

Rutina ďalej súvisí aj s časom kŕmenia a ponúknutými porciami. Najlepšie, ak šteniatku podávame stravu v približne rovnaký čas. Prísun potravy sa zautomatizuje, nevzbudzuje to v nich stres. Spokojnosť teda vytvára aj ich naplnené bruško, ale! Podávame radšej menšie porcie niekoľkokrát denne. Trávenie im takto zbytočne nezaťažujeme. Granulovanú stravu možno podávať 4 – 6 krát denne v odporúčanej dennej dávke.    

Rozhoduje ako obsah, tak aj objem balenia

Pre psov vo vývine sa tak stáva najvhodnejším krmivom vysoko komplexné s obsahom mäsa, bylín a olejov. V takom zložení vytvára ochrannú a protizápalovú zložku. Vyššie nároky na stravu, ale aj častejšie ponúkané porcie nútia chovateľov zisťovať, či sa aktuálne vzťahuje na granule pre psov akcia. Vo zvýhodnenej cene vyhľadávame skôr väčšie balenia 10 – 30 kg. Kontrolujeme dátum exspirácie a neprekračujeme dennú dávku krmiva.

Zdroj obrázku: Gladskikh Tatiana / Shutterstock.com

Čítané: 2330 x