Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako pripraviť terasu na chladné a mrazivé dni?

Datum: 31.10.2022

O tom, že tu máme jeseň, nás presviedča aj prostredie terás a balkónov. Zelená flóra sa razom zmení na prázdne a nehostinné miesto. Je to preto, aby sme predišli zbytočným škodám a prácam na jar.

Ako pripraviť terasu na chladné a mrazivé dni

Navyše výbava terás nie je lacnou záležitosťou – čo sa dá, presunieme a chránime pred hmlistým a chladným počasím.

Čistiace a udržiavacie práce

Tým síce predchádza starostlivosť o kvetyzáhradný nábytok, ale aj tak ju mnohí považujú za kľúčovú. Čistota na terase je reprezentatívnou pre celú domácnosť. Pri udržiavaní sa riadime zásadným pravidlom, a to je materiál povrchu a všetkých doplnkových súčastí.

Predpokladáme, že na terasách uprednostňujete tvrdé a odolné druhy dreva, kompozitného materiálu, betónu a kameňa. Len tak si viete prácu zefektívniť strojovým čistením. Používame tlakový čistič, ktorý sa vyznačuje svojou ľahkosťou, jednoduchosťou a modernou technológiou. Tak sa stáva dostupným pre viacerých členov rodiny. Ideálne je vybrať si tlakový čistič s väčším prietokom, čo sa prejaví na väčšom tlaku a rýchlosti čistenia. Štandardne na čistenie podláh využívame tlakové čističe s tlakom 140 barov a prietokom vody 500 l/h.

Bezpečne presúvame rastlinstvo

Rastliny citlivé na chlad by určite nevydržali. Zeleň premiestnime na teplé a suché miesto. Starostlivo ich zalievame, ale v menších dávkach. Ľahostajní netreba byť ani voči ostatným kvetom. Najmä pri viacročných dbáme na šetrný jesenný rez. Chráni pred chladom a chorobami. Tie hrozia pri poklese teplôt pod 5 °C. Vtedy sú drevné časti náchylnejšie na rozštiepenie.

Udržiavame aj okolie terás

Ideálne, keď z trávnika vyzbierame opadané lístie a väčšie nánosy. Následne trávnik pokosíme. Kosačky využívame až do nástupu prvých mrazov. Nastavíme ich na vyšší strih trávy (7 cm), čím bude odolnejšou pred chladom.

 

 

Zdroj obrázku: BOKEH STOCK / Shutterstock.com

 

Čítané: 2430 x