Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Privítajte vianočný čas tematickými textíliami

Datum: 06.11.2022

Už ste sa prichytili pri pospevovaní typických vianočných melódií? Nebude to náhoda, veď je najvyšší čas uvažovať o vianočných darčekoch, dobrotách, ale aj dekoráciách. Počas sviatkov budeme veľa doma, cíťme sa tam útulne vďaka vianočným textíliám. 

Privítajte vianočný čas tematickými textíliami

Nalaďte sa vianočne

Pre niekoho gýč, pre iného štýlový sezónny doplnok domácnosti. Najlepšie na vianočných textíliách je, že sa nemusia využívať iba na Vianoce, ale aj krátko pred nimi či po nich. Môžeme si s nimi spríjemniť adventné obdobie a potom všetky dni až do Hromníc, keď sa Vianoce definitívne končia. Keď si to teda zrátame, tento druh textílií nás bude sprevádzať celé dva mesiace. Ísť pri tom nemusí len o tradičné kombinácie červenej a zelenej. Potlač vianočných textílií často nesie aj iné farby – zlatú, striebornú, sivú, modrú...  Nemusí ísť len o obrázky imela alebo vianočných stromčekov, a preto sú textílie vhodné na celé zimné obdobie až do príchodu jari. Snehová vločka, zasnežená vetvička s bobuľkami, ihličnaté stromy, toto všetko sa nám spája so zimou a vnáša to do našich príbytkov dotyk prírody. Vianočné obrusy, závesy, deky, dekoračné vankúše, ale aj vianočné posteľné obliečky by nemali chýbať v žiadnej domácnosti, ktorá miluje tematickú výzdobu. 

Posteľné obliečky a obrusy, ktoré musíte mať

Kde trávime počas sviatkov najviac času? Mnohí z nás odpovedia, že práve v posteli. Netreba vstávať do práce, nikam sa neponáhľame a užívame si domácu pohodu. Prečo sa v tom neutvrdiť aj motívom na posteľných obliečkach? Cválajúce soby, obrázky vianočných stromčekov a dekorácií sa udomácnili už aj na posteľných textíliách, preto by vianočné posteľné obliečky nemali chýbať ani u vás doma. Stačí natrafiť na obľúbený materiál, či to bude bavlna, flanel, alebo satén, a vhodné rozmery obliečok, a môžete leňošiť pekne štýlovo! Ak sa vo vianočné ráno presuniete z postele rovno pred televízor, aj tam majte poruke hrejivú deku, ako inak, s vianočným motívom. Len aby ste sa utvrdili v tom, že dnes si to naozaj môžete dovoliť. 

Špeciálnu kategóriu vianočných doplnkov tvoria vianočné obrusy. Vieme, že textílie v našich kuchyniach a jedálňach plnia nezastupiteľnú úlohu. Dodávajú priestorom luxusný ráz a vyvolávajú v nás pocity útulnosti. Vianočné obrusy opäť nezdobia stôl len počas Štedrého dňa, pokojne si ich prežehlite už na prvú adventnú nedeľu. Skvelo vyzerajú osamote, no i doplnené o ladiaci behúň. Obrus môže prekrývať celú dosku stola alebo len jej stred, čím dáva priestor vyniknúť aj samotnému materiálu stola. Motívy vianočných ruží, hviezd, snehových vločiek, vetvičiek vnesú do každej kuchyne a jedálne tú pravú sviatočnú atmosféru. Na Vianoce sa nebojte bohatej potlače na obrusoch, trocha vianočného gýču svedčí každej domácnosti. 

 

Viac info ohľadom produktov na www.dekorstudio.sk




Čítané: 2751 x