Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Priemyselné podlahy do skladov a veľkých hál

Datum: 04.12.2022

Hľadáte podlahu do skladu či veľkej priemyselnej haly, ktorá bude vystavená veľkému zaťaženiu? Vybrať podlahu do takéhoto priestoru nie je vôbec jednoduché a často sa jej výber zanedbáva. 

Priemyselné podlahy do skladov a veľkých hál

Priemyselná podlaha v sklade musí spĺňať viacero požiadaviek.

Moderné skladové priestory sú dnes navrhnuté pre čo najväčšie využitie priestoru, možnosti krátkodobého uskladnenia tovaru alebo distribúcie. Takéto priestory sú maximálne vyťažené dopravou pri manipulácii a rovnako aj hmotnosťou regálových systémov. Náročnejšie podmienky pre takýto priestor spĺňa práve priemyselná podlaha.

Čím sa priemyselné podlahy môžu líšiť?

Priemyselné podlahy majú rozdielne vlastnosti, líšia sa medzi sebou viacerými parametrami ako je napríklad mechanické opotrebovanie v dôsledku dopravných prostriedkov, statickému pôsobeniu ťažkých váh, odolnosť voči poškrabaniu, chemikáliám, teplotám, nárazom či šmyku, hygienickou nezávadnosťou, priepustnosťou tekutín, zápalnosťou,  rýchlosťou sušenia.

Typy priemyselných podláh vhodných do skladov

Pri výbere máte hneď niekoľko možností a od toho sa následne vyvíja aj jej cena. Dnes na trhu môžeme vidieť na najvyužívanejšie typy podláh ako sú PVC priemyselné podlahy, gumové, betónové a liate priemyselné podlahy.

Každé z nich disponujú špecifickými vlastnosťami a môžu sa hodiť na iné používanie. Kvalitné priemyselné podlahy by mali mať dlhú životnosť a tiež by mali byť nenáročné na údržbu.

Aby ste si vybrali ten správny typ pre Vás, zamyslite sa nad cieľom jej využitia a či bude slúžiť len pre pohyb osôb alebo aj dopravných prostriedkov a hlavne konkrétne ktorých. Napríklad pri vysokozdvižných vozíkoch sa kladie dôraz na rovinatosť podlahy.

Čo nepodceniť pri výbere

Nesmierne dôležité je vybrať si nešmykový povrch podlahy, aby bola zaistená bezpečnosť Vašich zamestnancov a nedošlo tak k zraneniu alebo k poškodeniu tovaru či iných materiálov.

 

Čítané: 2157 x