Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Ako si správne vybaviť kanceláriu a mať svoju prácu ešte radšej?

Datum: 06.12.2022

Či už ste riaditeľ, manažér alebo majiteľ firmy, vaša kancelária je vašou vizitkou (a vizitkou vašej spoločnosti) a miestom, kde by ste sa mali cítiť dobre.

Ako si správne vybaviť kanceláriu

Ak si správne a efektívne zariadite kanceláriu, budete sršať energiou a skvelými nápadmi a zároveň posilníte svoje zdravie. Ukážeme vám, ako na to.

Pri nastavovaní zohľadnite svoju osobnosť a celkový dojem z firmy

Skôr ako začnete premýšľať o správnom nábytku do svojej kancelárie, zamyslite sa nad svojou pozíciou, osobnosťou, celkovou firemnou kultúrou a nad tým, ako chcete zapôsobiť na svojich zamestnancov a klientov. Koniec koncov, v kancelárii právnika sa budete cítiť inak ako v kancelárii kreatívneho riaditeľa.

Ako chcete pôsobiť na svojich zamestnancov a klientov?

Chcete pôsobiť autoritatívne? Potom si vyberte masívny nábytok, kožu a minimalizmus - žiadne ozdoby, žiadne dekorácie. Pastelové tóny, zaujímavé tapety, jednoduché dekorácie alebo kvety zabezpečia uvoľnenú atmosféru medzi vami a vašimi podriadenými alebo klientmi. Vždy však prispôsobte štýl kancelárie ostatným priestorom spoločnosti.

Kvalitné stoličky a stoly = kvalitná práca

Ak pri kancelárskej práci nesedíte na kvalitnej stoličke a za kvalitným stolom, riskujete svoje zdravie. Investujte preto do ergonomickej kancelárskej stoličky alebo kresla, ktoré je vhodnejšie na menej intenzívnu prácu, ale býva pohodlnejšie. Správna kancelárska stolička by mala mať nastaviteľnú výšku sedadla a opierky chrbta a hlavy, ideálne s polstrovaním. Vyhnite sa bolesti chrbta a hlavy a hľadajte kvalitné kancelárske stoličky alebo kreslá na www.hawaj.sk .

Ak používate počítač na prácu, zaobstarajte si stôl, ktorý má miesto na skrinku alebo otvory na usporiadanie káblov. V každom prípade oceníte stôl s dostatočne veľkou pracovnou plochou, aby ste mali priestor na podpisovanie zmlúv a veľkú šálku kávy. Ak chcete mať dostatok úložného priestoru a chcete mať všetko po ruke, vyberte si rohový stôl alebo stôl v tvare U.

Správne osvetlenie zvýši vašu produktivitu

Osvetlenie nielenže dotvára celkovú atmosféru vašej kancelárie, ale prispieva aj k pracovnému nasadeniu a produktivite. Pozornosť vám pomôže udržať studené biele svetlo s teplotou chromatickosti 4 - 6 000 Kelvinov, najlepšie s nastaviteľnou teplotou a intenzitou. Ak chcete mať dostatok denného svetla, umiestnite stôl kolmo k oknu, ale nikdy nie chrbtom k dverám.

Čítané: 2830 x