Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Opäť zháňate náhradné diely? Aké sú možnosti ochrany mobilu?

Datum: 29.03.2023

Kupovať každú chvíľu náhradný displej na telefón nie je žiadna sláva. Stáva sa, že nás náhradný diel vyjde drahšie ako kúpa nového zariadenia.

zháňate náhradné diely na mobil

Predvídajte nešťastné náhody a hneď od prvej chvíle chráňte svoj mobil tak, aby ho nezničil ani ten najhoršie vyzerajúci pád.

Základom je ochrana displeja

Vieme, že mobily väčšinou padajú displejom nadol. Je to zákon schválnosti, ktorý nijako neobídeme, ale môžeme zabrániť zbytočným výdavkom, ktoré sa nám spájajú s opravou mobilu. Hneď ako si kúpite nový telefón a kým máte na pamäti jeho značku a model, kúpte si k nemu vhodné ochranné sklo na displej. Toto sklo na displej môžete nalepiť, ale takisto si môžete vybrať z ponuky tekutých tvrdených skiel, ktoré na LCD displej mobilu natriete, necháte zaschnúť a pár mesiacov sa tešíte z ich odolnosti. Tvrdené sklá tohto typu naozaj odolajú čomukoľvek. Určite sa vám už stalo, že ste mali na obrazovke aplikované tvrdené sklo, avšak keď vám mobil padol na zem, celé sa roztrieštilo. Pokiaľ ste mali nalepený správny typ produktu, zrejme sa vám displej mobilu nepoškodil. Stačilo vymeniť prasknuté ochranné sklo za nové a používanie zariadenia bolo opäť pohodlné. Dajte si záležať na tom, aby ste si na mobil lepili vhodné ochranné sklá. Ak nevyberiete správnu veľkosť a tvar, LCD displej nebude vhodne chránený a ľahko sa stane, že sa pri páde poškodí aj napriek tomu, že ste to s ním mysleli dobre. Aj motorkár chráni pred pádom celé svoje telo, nie iba jeho časť.

 

Takto sa vyhnete používaniu náhradných dielov na mobily

Samozrejme, tvrdené ochranné sklo na mobil nie je jediná ochrana, ktorú by ste mali svojmu zariadeniu dopriať. Chce to ešte ďalšie „airbagy“. Spredu je mobil chránený sklom, no treba sa mu postarať aj o ochranu zvyšných častí, teda bokov, kde sú umiestnené aj tlačidlá, a tiež zadnej strany. Preto si čím skôr vyberte aj vhodný ochranný kryt na mobil. Plastový, silikónový, kožený alebo hliníkový, každý poskytne dobrú ochranu, je to len otázka vkusu. Ochranný kryt môže imidž telefónu vylepšiť, ale aj nechať vyniknúť ten pôvodný. Najlepšou voľbou je využívanie ochranných puzdier, ktoré v kombinácii s tvrdeným sklom chránia mobil z každej strany. Ak vám takto obalený telefón padne na zem, zvyčajne sa nepoškodí ani tvrdené sklo. Dnes už ani nie je potrebné mať puzdro pri telefonovaní otvorené, teda je len malá šanca, že sa pri páde otvorí len preto, aby ste si vy zasa museli kupovať náhradné diely na mobil...  

Čítané: 2678 x