Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Čím sa 3D vianočný stromček odlišuje od klasického?

Datum: 01.06.2023

Každý je pyšný na svoj vianočný stromček a považuje ho za najkrajší, ale čo sa skrýva pod nánosom vianočných ozdôb? 

Čím sa 3D vianočný stromček odlišuje od klasického?

Nájdete tam reálne vyzerajúci vianočný stromček alebo iba pyramídu smutne ovisnutých vetvičiek, ktoré už majú svoju slávu za sebou? Nemaskujte nedostatky starého umelého stromčeka, radšej ho nahraďte moderným variantom.

Elegantný symbol Vianoc

Trh s umelými vianočnými stromčekmi je pestrý ako naše lesy. Narazíme na stromčeky rôzneho druhu a veľkosti, avšak keď sa im prizrieme lepšie, nie je stromček ako stromček. Zvlášť klasické vianočné stromčeky, s akými sme sa stretávali počas detstva, by sa mohli zahanbiť, ak by sa ocitli na jednom mieste spolu s modernými 3D vianočnými stromčekmi. Prečo? Predstavte si nádherne nalíčenú a oblečenú modelku a potom modelku po pracovnej dobe, bez mejkapu a v teplákovej súprave. Klasický umelý vianočný stromček po odzdobení pôsobí rovnako nenápadne a ničím neohúri. Stále mu však dávame šancu, pretože si povieme, že to vhodnými ozdobami zachránime.

Podobné čary v prípade 3D vianočných stromčekov nie sú za potreby, pretože majú len jedinú chybu – nevoňajú po ihličí. Čečina vo váze to však vždy zachráni. Stromčeky z kategórie 3D pôsobia tak sviežo, akoby ich práve priniesli z lesa. Sú husté, ideálne široké, majú prirodzený tvar a farbu a dokonca pichajú. Ich vonkajšie konáriky majú trojrozmerný tvar, zatiaľ čo tie menej viditeľné vnútri stromčeka sú klasické dvojrozmerné, ploché, a slúžia len na optické zahustenie stromčeka. Keď sa na takýto stromček pozrieme zblízka, môžeme zapochybovať, že ide o umelý stromček.

Výhody 3D vianočného stromčeka

Nemusíme byť ani príliš nároční, ale od kvalitného umelého stromčeka očakávame prirodzený a verný vzhľad a dlhú životnosť. Kto rok čo rok vyťahuje z pivnice ten istý umelý stromček, časom sa stretne s redšími vetvičkami a s opadávajúcim ihličím. Stromček stratí svoj pôvodný tvar a je náročné ho rozkladať i skladať, pretože sa bojíme, že sa už úplne rozpadne. Klasické 2D ihličie vyrábané z polyesteru sa svojou životnosťou nerovná modernému 3D ihličiu z polyetylénu, ktoré odoláva času aj neustálemu skladaniu a rozkladaniu. Jednoduchá manipulácia s 3D vianočnými stromčekmi a fakt, že ihličie neopadáva, presvedčí každého, kto nechce kupovať umelý stromček každých päť rokov.

Investícia do kvalitného stromčeka zaručuje, že môžete stromček v perfektnom stave používať aj desiatky rokov alebo minimálne do času, keď sa vám zmení vkus a dostanete chuť na zmenu.

Nech sa rozhodnete pre jednoduchý 3D vianočný stromček, 3D stromček so zasneženými vetvičkami, alebo so zabudovanými LED svetielkami, môžete si byť istí, že z neho počas Vianoc nebudete vedieť spustiť zrak. Tešte sa zo svojho umelého vianočného stromčeka opäť ako malé deti.

 

 

 

Čítané: 2655 x