Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Z právnika zemepán? Toto je Daniel Krátky!

Datum: 18.07.2023

Právnik z východného Slovenska je skutočne veľmi šikovný. V súčasnej dobe totiž ovláda viac farmárskej pôdy ako napríklad český politik Andrej Babiš, ktorý sa považuje za miliardára.

Z právnika zemepán

Ak ste si farmára predstavovali za volantom traktoru a so slameným klobúkom, v tomto prípade sa Daniel Krátky skutočne veľmi odlišuje.

Nie je žiadna novinka, že vo svete agropotravinárstva sa rozrastá komunita vplyvných ľudí, ktorí sú zabezpečení viac v porovnaní s inými klasickými farmármi. Jednoducho sú ochotní investovať nemalé čiastky peňazí do poľnohospodárskej pôdy, ktorá sa neraz ocitla vo veľkých stratách. Ako sa však Daniel Krátky dostal k poliam? Na to sme sa pozreli bližšie!

Začínal ako právnik

Jedným z najvplyvnejších zemepánov na Slovensku je Daniel Krátky. Začínal ako právnik a pôsobil na území východného Slovenska. Konkrétne bol komerčným právnikom a bol súčasťou viacerých spoločností, ktoré sa snažil dostať z ich problémov. V súčasnosti sa stal jedným z najväčších vlastníkov pôdy na území Slovenska. Zachováva si však svoju skromnosť, pretože nestojí o priveľkú publicitu.

Nebojí sa ísť do sveta

Daniel Krátky sa od ostatných farmárov odlišuje najmä tým, že sa nebojí ísť po skúsenosti a rady aj za oceán. Berie si rady od tých najskúsenejších a rozhodne sa tým netají. Samozrejme, nie je to žiadna hanba. Ako inak by sme sa potom posúvali vpred? Daniel Krátky založil aj úspešné Slovenské farmárske družstvo, ktoré je v súčasnej dobe jednotkou na trhu.

Na prvom mieste totiž majú spokojnosť zákazníkov. Preto sa snažia o to, aby bol zachovaný čo najviac index kravského šťastia. Optimalizujú preto kŕmnu dávku, vďaka čomu je mlieko z kráv výrazne kvalitnejšie. Zákazníci tak určite radi ocenia kvalitu produktov, pretože to sa na trhu tak často nevidí.

Čítané: 2752 x