Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Dobrá pracovná obuv je základ. Ako zistíte, ktorá je skutočne kvalitná?

Datum: 10.12.2023

V práci trávime skoro tretinu života a rozhodne by sme nemali túto časť života prejsť v zlých topánkach. Platí to ja pre zamestnanie a prácu, kde je potrebná bezpečnostná obuv. Ako zistím, ktorá pracovná obuv je kvalitná?

Dobrá pracovná obuv je základ. Ako zistíte, ktorá je skutočne kvalitná?

Investovanie do kvality sa vždy oplatí

Ľudia si radi doprajú kvalitu v klasickej (voľnočasovej) móde. Vyhľadávajú novinky, hľadajú najlepší pomer cena / kvalita alebo investujú nemalé čiastke do najnovších značkových topánok. S prechodom na pracovné prostredie však toto nastavenie končí. Často sa stáva, že moderný a štýlovo oblečení človek príde do práce, kde sa preodeje do lacného a ťažkopádneho oblečenia.

Váš vysoký štandard by Vás rozhodne nemal v práci opúšťať. Platí to hlavne pre pracovnú obuv, ktorá má nielen bezpečnostnú funkciu, ale aj zdravotnú. Nekvalitná obuv totiž dokáže spôsobiť rôzne zdravotné komplikácie.

Rozdiel medzi cenou a kvalitou

Kvalitná pracovná obuv používa moderné a vysokokvalitné materiály, ktoré sú navyše zdraviu prospešné. Stráviť celý deň v lacnej obuvi, ktorá nemá žiadne odvetrávanie a pri potení začnú do tela vnikať ťažké kovy, nie je žiadna výhra. Technicky vyspelejšie pracovné topánky sú taktiež ergonomické a pri výrobe sa berie ohľad na fyziológiu nohy a pohybu. Preto sú takéto topánky pohodlnejšie a nespôsobujú rôzne tlaky, bolesť nôh či chrbta.

Vedeli ste, že nevhodná pracovná obuv dokáže spôsobiť aj bolesť hlavy? Zlá ergonómia topánky spôsobuje nesprávnu chôdzu, z čoho vznikajú bolesti kĺbov, chrbta a pri dlhšom pretrvávaní aj bolesť hlavy.

Ako poznať kvalitnú pracovnú obuv?

Kvalita má svoje štandardy a nemeria sa počtom superlatívov v popise produktu. Kvalitu predstavuje história, krajina pôvodu a prístup k práci. Preto sa zaujímajte o to, kto Vaše topánky vyrába. Ak sa jedná o neznámu značku či sezónny produkt, ktorý po vykúpení už nezoženiete, tak ruky preč.

Kvalitná pracovná obuv pochádza od výrobcu. Množstvo značiek svoje produkty iba nakupuje a predáva pod svojim logom. Skutočná kvalita má ale za sebou vývoj, výrobu aj testovanie. A čím staršie značky, tým lepšie. História sa rovná zrelosť, skúsenosti a bohaté know-how. Dobrým vodítkom je aj krajina pôvodu. Medzi najkvalitnejšie patria značky pochádzajúce zo Škandinávie a západných krajín. Ekonomicky bohaté a mentálne vyspelé krajiny.

TIP: Nehľadajte kvalitný produkt, ale kvalitného predajcu. Prémiové a značkové pracovné odevy, obuv a pomôcky nájdete u predajcu REPRESENT Workwear na oficiálnom e-shope www.representworkwear.sk

Čítané: 1109 x