Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Rôzne typy lepiacich pások a ich použitie

Datum: 26.02.2024

Lepiace pásky majú uplatnenie v mnohých oblastiach priemyslu a obchodu. Každý rok pribúdajú nové a nové možnosti použitia. Využiteľnosť i sortiment týchto praktických pomocníkov má tendenciu rásť i vďaka pokrokom v technológii lepenia, jednoduchosti použitia a výhodnej cene. 

Rôzne typy lepiacich pások a ich použitie

Lepiaca páska je všestranný pomocník, ktorý zalepí všetko. Obalové materiály v rámci logistického procesu sa jednoducho, rýchlo, pevne a odolne zabezpečujú práve lepiacimi páskami. Samozrejme, lepiace pásky slúžia aj na iné účely v závislosti od konkrétneho druhu. 

Zaujíma vás, aké druhy lepiacich pások vám môžu zjednodušiť život v podnikaní či pri vykonávaní remesla? V tom prípade čítajte ďalej. 

Na čo všetko sa používajú lepiace pásky? 

Lepiace pásky majú širokú škálu využitia. Pri balení balíkov a paliet v logistickom centre sa vám zídu baliace pásky z polypropylénu. Baliace lepiace pásky disponujú rôznymi farbami a sú potlačiteľné logom. Ekologickou verziou sú samolepiace papierové pásky. 

Obojstranné pásky sa používajú, napríklad na lepenie zrkadiel, líšt a štočkov a štítkov z kovu, plastu a fotopolyméru. Vďaka dobrej priľnavosti pomôžu pri fixácii kobercov a pri tesnení spojov. 

Hliníkové pásky sú určené pre vzduchotechniku a klimatizácie, konkrétne na utesňovanie potrubí či na balenie hliníkom kašírovaných izolačných spojov. Okrem dobrej priľnavosti a pevnosti oceníte ich odolnosť voči vode a dlhú životnosť. 

Na zvýšenie bezpečnosti sa využívajú bezpečnostné pásky. Zvýraznia nebezpečné prekážky, rohy či schody. Disponujú reflexnými sklenenými mikroguličkami so schopnosťou odrážať svetlo. 

Parotesné pásky patria medzi lepiace pásky, ktoré olepujú a utesňujú bežné fólie. Používajú sa pri realizácii strešných konštrukcií z vnútornej strany a ochraňujú ju. Disponujú UV stabilitou a pôsobením dažďa si zachovávajú nekĺzavosť. 

 

Čítané: 742 x