Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Júl 2024 |
meniny má Božena

Ako si vybrať správny strihací strojček pre vášho psa alebo mačku

Datum: 21.05.2024

Strihanie niektorých plemien psov a mačiek je nevyhnutnosť a to z praktického i estetického hľadiska. Zarastený psík s nadmerne strapatou či zlepenou srsťou sa necíti a ani nevyzerá dobre.

Ako si vybrať správny strihací strojček pre vášho psa alebo mačku

Riešením je pravidelná návšteva salóna pre psov, ktoré majú k dispozícii zariadenia na strihanie psov a mačiek.

Ide o štandardné vybavenie salónu pre psov, do ktorého patria aj ďalšie pomôcky na úpravu, teda holiace strojčeky, nožnice, prerieďovacie nožnice či žiletky. Strojčeky na strihanie psov a mačiek sú určené pre profesionálne i domáce použitie, a tak môžu majitelia psov svojho psíka či mačku strihať aj v pohodlí domova.

Tipy, ako vybrať strojčeky na strihanie psov a mačiek

Základným kritériom pre výber strihacieho strojčeka pre psa a mačku je druh srsti, respektíve jej hustota a dĺžka. Na trhu nájdete strihacie zariadenia pre psy, ktoré majú jemnú, hustú a kučeravú srsť. Odlišujú sa strihacími hlavicami i počtom otáčok za minútu.

Od druhu srsti sa odvíja aj výkon strihacieho zariadenia. Pri krátkej a nie príliš hustej srsti sa odporúča výkon okolo 25 W, pri hustejšej a dlhšej srsti aspoň 30 W. Pri výbere zohľadnite aj intenzitu používania. Na občasné použitie vám stačí strojček s výkonom 10 až 20 W. Pri častejšom používaní stavte na tie s výkonom 20 až 40 W.

Strojčeky na strihanie pre psov sú tiché. Disponujú nižšími vibráciami ako klasické. Tie s vyšším výkonom sú určené na profesionálne použitie v salónoch krásy pre zvieratá, kde sa s nimi dennodenne pracuje. Z tohto dôvodu sú drahšie, ale aj kompaktné, ľahké a spoľahlivé.

Strihacie strojčeky sa môžu napájať z elektrickej siete, ale častejšie používané sú akumulátorové. Vďaka moderným technológiám dlho vydržia a pomerne rýchlo sa nabijú. Tým, že nemajú kábel, sa s nimi aj ľahšie manipuluje.

Čítané: 716 x