Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Júl 2024 |
meniny má Božena
Uniknite horúčavám: 6 tipov na miesta v Dolnom Rakúsku, kde sa príjemne schladíte

27.07.2024 01:45 Vyberte sa na nezabudnuteľný výlet do nádherných termálnych kúpeľov a na prírodné pláže v Dolnom Rakúsku, niektoré z nich sa nachádzajú len kúsok od Bratislavy. Navštívte kúpele Bad Vöslau s ich minerálnymi prameňmi a rozsiahlou záhradou, alebo sa ponorte do kultúry a fotografie na festivale La Gacilly v kúpeľnom meste Baden. Pre milovníkov jazier je tu krásne jazero Seebad v Lunz am See a pre rodiny s deťmi je ideálna Dunajská pláž Luberegg s bezpečnými podmienkami na kúpanie. Objavte aj historické termálne kúpele Fischau alebo sa osviežte po turistike pri riečke Schwarza v Höllentali. Tieto miesta ponúkajú dokonalú kombináciu relaxu, športu a prírodných krás, ale najmä osvieženie počas horúceho leta.

V Slovenskom raji sprístupnili dve menšie jaskyne

27.07.2024 01:45 V Slovenskom raji nedávno verejnosti sprístupnili dve menšie jaskyne. Informáciu o tom zverejnili vo Vestníku vlády SR. Riaditeľ Správy Národného parku Slovenský raj Tomáš Dražil pre TASR uviedol, že ide o menšie útvary v lokalite Čingov.

Ste magnet na komáre? Vedci vysvetľujú, prečo niekoho štípu viac než iných

26.07.2024 16:00 Máte pocit, že ste doslova magnet na komáre? Priťahujete ich viac ako vaši priatelia a príbuzní? A pýtate sa, čím to je, a ako by ste tomu mohli zabrániť? Na tieto otázky sa pokúsil nájsť odpovede spravodajský server The New York Times.

Korziku prezývajú Ostrovom krásy: Najvýznamnejšie pamiatky sa spájajú s Napoleonom

26.07.2024 16:00 Francúzska perla sa hlási o slovo. Korzika bola populárna pred pár desiatkami rokov. Potom trochu ustúpila do úzadia, pretože cestovatelia začali objavovať menej známe lokality. Teraz si na ňu opäť spomína čoraz viac ľudí, ktorí tam prichádzajú nielen kvôli krásnej prírode, ale aj za zaujímavými historickými pamiatkami.

V španielskom letovisku zakázali fajčenie na pláži: Za jednu cigaretku šialená pokuta!

25.07.2024 20:15 Španielske letovisko Lloret de Mar na turistami obľúbenom pobreží Costa Brava zakázalo fajčenie na plážach. Za zapálenie cigarety bude hroziť pokuta až 750 eur, informoval denník La Vanguardia.

Draky so železnými zubami: Najväčšie jaštery sveta zabíjajú aj ľudí

25.07.2024 20:15 Varany komodské, známe tiež ako draky, sú vďaka svojej veľkosti, jedovatému uhryznutiu a rozprávkovému menu žijúcou legendou. Vedci navyše zistili, že ich zuby sú pokryté vrstvou železa, ktorá im pomáha udržiavať ich ostré ako britva, napísal denník The Guardian, podľa ktorého je to prvýkrát, čo bol objavený železný povlak na chrupe nejakého zvieraťa.

Potápači objavili vrak z 19. storočia: To, čo ukrýval, im vyrazilo dych

25.07.2024 20:15 Tím poľských potápačov, ktorí pátrajú po vrakoch lodí v Baltskom mori, hlási objav potopenej plachetnice z 19. storočia, ktorá prevážala náklad fliaš. Informovala o tom poľská tlačová agentúra PAP. Historické plavidlo podľa nej leží v hĺbke 58 metrov blízko švédskeho ostrova Öland.

Tipy na leto vo Vysokých Tatrách: Vyskúšajte aj menej známe turistické trasy

25.07.2024 10:00 Rysy, Kriváň či Popradské pleso patria v lete k najvyťaženejším miestam vo Vysokých Tatrách. Niekto však hľadá v prírode skôr pokoj a samotu a takéto túry mu nemusia vyhovovať. Pre týchto ľudí máme zopár tipov na menej známe trasy, ktoré máme v našich veľhorách. Verte, že často sú ešte krajšie ako najznámejšie končiare.

Potápači objavili vrak z 19. storočia. Bol plný fliaš s vzácnym nápojom

25.07.2024 10:00 Tím poľských potápačov, ktorí pátrajú po vrakoch lodí v Baltskom mori, hlási objav potopenej plachetnice z 19. storočia, ktorá prevážala náklad fliaš. Informovala o tom poľská tlačová agentúra PAP. Historické plavidlo podľa nej leží v hĺbke 58 metrov blízko švédskeho ostrova Öland.

Leto na ruský spôsob: Stovky detí prázdninujú v tábore v Severnej Kórei

25.07.2024 00:00 Prvá skupina takmer 250 ruských školákov odletela z Vladivostoku do tábora v Severnej Kórei, oznámili úrady v ruskom Prímorskom kraji. Ide o prvú výpravu ruských detí do tábora v KĽDR po pandémii covidu-19. Podobne vo februári do Pchjongjangu priletela prvá skupina turistov po pandémii, a to tiež z Ruska, ktoré prehlbuje vzťahy s Pchjongjangom, odkedy sa dostalo do medzinárodnej izolácie v dôsledku invázie na Ukrajinu.

Obrovské nešťastie pri slávnej pamiatke: Strom v Angkor Wat zabil človeka a zničil sochy

25.07.2024 00:00 Jeden človek zahynul a ďalší traja ľudia utrpeli zranenie v slávnom kambodžskom chrámovom komplexe v Angkore, kde prudká búrka strhla veľký strom, ktorý sa zrútil na ich vozidlo. Informovala o tom dnes kambodžská vláda, ktorú citovala agentúra AP.

Olympiáda ovplyvní leteckú dopravu: Nad Parížom bude v piatok večer bezletová zóna

25.07.2024 00:00 Nad Parížom a okolím bude v piatok večer kvôli zahájeniu olympijských hier vyhlásená bezletová zóna. Obmedzenie sa dotkne všetkých troch hlavných letísk pri francúzskej metropole, píše dnes agentúra AFP. V Paríži bude v pohotovosti vyše 45-tisíc policajtov a žandárov. Zhruba 1800 policajtov vyšlú do Francúzska zahraničné štáty.

Dovoz žuvačiek, špinavé auto či kŕmenie vtákov: V zahraničí vás za mreže dostanú maličkosti

24.07.2024 14:00 Zákony a pravidlá sa v jednotlivých krajinách výrazne líšia a ich neznalosť vás môže dostať do vážnych problémov. V niektorých prípadoch môžete čeliť vysokým pokutám alebo dokonca väzeniu. Odborník prezradil, na ktoré veci si treba dávať obzvlášť pozor.

Karibský štát predal luxusnú jachtu ruského oligarchu: Len údržba stála 100-tisíc mesačne!

24.07.2024 03:45 Karibskému štátu Antigua a Barbuda sa podarilo predať luxusnú jachtu Alfa Nero, ktorú úrady zabavili v súvislosti so sankciami proti Rusku zavedenými po ruskej agresii voči Ukrajine. Informovala o tom agentúra Bloomberg. Plavidlo dlhé 81 metrov úrady predali za 40 miliónov dolárov kupcovi, ktorého identitu nezverejnili.

Kontroverzná vyhliadková veža má nového prevádzkovateľa, TMR ju chce z Tatier preč

23.07.2024 18:00 Vyhliadková veža na Štrbskom Plese má nového prevádzkovateľa. Na základe rozhodnutia správcu konkurznej podstaty po predchádzajúcom majiteľovi sa novým nájomcom stala spoločnosť Štrbské Pleso resort, dcérska firma Tatry Mountain Resorts . Informoval o tom hovorca TMR Marián Galajda.

Následujúci mesiac