Rozšírené hľadanie
Piatok 17. Máj 2024 |
meniny má Gizela
Kašlite na recenzie: Back to Black o Amy Winehouse nie je zlý film. Len nevieme, či netápe v tme

16.05.2024 20:15 Jeden z najsmutnejších príbehov novodobej histórie populárnej hudby pozná publikum za posledných dvadsať rokov dvojako. Najprv sme boli svedkami verzie "naživo" a po smrti extrémne talentovanej speváčky doplnili kontext dokumenty. Nový film, tentokrát hraný, vyzerá byť navyše, ale snaží sa doložiť tretí rozmer – pohľad Amy Winehouse. Čítané: (1)

Nekrológ Slim Shadyho: Fanúšikovia nikdy nezabudnú na kontroverzného rapera

16.05.2024 20:15 V detroitských novinách bol tento týždeň zverejnený netradičný nekrológ, venovaný Slim Shadymu, ktorý je alter egom rapera Eminema. Nekrológ vzdáva hold kariére kontroverzného rapera, podľa ktorého bude pomenovaný pripravovaný album The Death of Slim Shady. Eminemov 12. album vyjde v priebehu tohto roka. Presný dátum ešte nie je známy. Čítané: (1)

Zayn Malik vydá country album. Nechce však byť porovnávaný s Beyoncé

16.05.2024 20:15 Očakávaný album Zayna Malika sa vychádza už zajtra 17. mája. Nahrávka Room Under the Stairs bude ovplyvnená žánrom country. Spevák ale upozorňuje na to, že vznikal prirodzene a nejde o prispôsobovanie sa aktuálnym hudobným trendom. Obáva sa ale porovnávania s Beyoncé a špekulácií ohľadom prvoplánu. Čítané: (1)

Katarína Knechtová sa fanúšikom predstaví na piatich exkluzívnych koncertoch Svety Tour 2024

16.05.2024 20:15 Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová vyráža na exkluzívne turné. Jedna z našich najlepších speváčok predstaví svoje autorské skladby v špeciálnych úpravách a hudobnom prevedení tak, ako ste ich doteraz ešte nikdy nezažili. Na piatich exkluzívnych koncertoch od Bratislavy až po Prešov prinesie Katka originálne pódium, ktoré sa aktuálne vyrába v Londýne. Príďte zažiť atmosféru výnimočných Svetov Katky Knechtovej a nechajte ich prepojiť s tými vašimi. Čítané: (1)

Tradičné nástroje z Ukrajiny aj tanečné beaty: Onuka zahrá už túto nedeľu v Bratislave!

16.05.2024 20:15 Pred pár rokmi si podmanili svet netradičným spojením elektroniky a tradičnej hudby z Ukrajiny. Potom prišla vojna, ktorá zmarila všetky ich sny a nádeje, a uvrhla ukrajinský národ do ťažkej každodennej reality. No pokiaľ sú stále napojení na dedičstvo svojich predkov, má pre nich stále význam tvoriť a hrať. Čítané: (1)

Mimo radar: Islandskí Kiasmos vstávajú z popola albumom, ktorý vás vystrelí z ponožiek

16.05.2024 09:15 Možno poznáte ich mená, možno aj ich sólovú tvorbu. Ale poznáte ich ako duo? Spriatelení hudobníci zo susedných islandských ostrovov, Ólafur Arnalds a Janus Rasmussen, vydali v roku 2014 eponymný debutový album, ktorý predstavovali predovšetkým naživo v rámci svojich jedinečných vystúpení. V priebehu ďalších rokov nahrali tri EP nahrávky, no následne ich pohltili sólové počiny a spoločný projekt Kiasmos bol niekoľko rokov nečinný. No teraz hlásia svoj návrat. Čítané: (1)