Rozšírené hľadanie
Štvrtok 9. Máj 2024 |
meniny má Roland
Jedenásť receptov na rizoto

29.04.2019 12:32  Podľa Talianov je rizoto len to, čo sa uvarí podľa presne stanoveného postupu. My nie sme takí prísni:) Diskusie Naničmama.sk:

Sezóna bazy sa začala: Bazový sirup a iné dobroty

23.04.2019 10:30  Prišla jar a konečne rozkvitla baza. Teraz je ten správny čas, vybrať sa na bazové kvety a vyrobiť si zásobu bazového sirupu, ktorý varila už vaša mama, či stará mama. Bazový sirup sa síce dá kúpiť aj v obchode, ale domáca výroba je domáca výroba.Zber bazy Baza kvitne od mája do júla. Zbierajú sa kvety aj plody, na výrobu bazového sirupu zbierame kvety. Netreba pripomínať, že nie je vhodné zbierať kvety pri ceste. Radšej sa prejdite na miesto vzdialené od prašných ciest. Diskusie Naničmama.sk:

Užite si Zelený štvrtok so špenátom

16.04.2019 09:39  Vybrali sme recepty so špenátom pre každého. Môžete ho pridať do palaciniek, k mäsu, do rizota, cestovín, uvariť z neho polievku, pridať do rolád či slaných koláčov. Diskusie Naničmama.sk: Klúčové slová:

Vysporiadanie majetku

12.04.2019 19:00 Otázka používateľa: Akou zmluvou ošetriť vlastnictvo nehnutelnosti?Dobrý deň pán advokát, potreboval by som radu ohľadom vlastníctva nehnuteľnosti.Odpovedá: JUDr. Milan Ficek, advokátDobrý deň, áno, dá sa to ošetriť formou zmluvy o budúcej zmluvy. Na vypracovaní zmluvy si dajte záležať, aby sa nestalo, že zistíte po splatení úveru, že je neplatná, podpisy na zmluve overte u notára. JUDr Milan Ficek, advokát www.ficek.sk. Poradňa:

Recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom

11.04.2019 13:13  Medové zákusky a koláče nie sú len zimnou záležitosťou. V mnohých rodinách sú prítomné pri každej slávnostnej príležitosti a často ani príležitosť netreba. Vyskúšajte klasické rezy, marlenku bez vaľkania, medový mrežovník, roládu a ďalšie chutné dezerty s medom. Diskusie Naničmama.sk:

Púpavový med

08.04.2019 12:36  Výborný, sladký, celú zimu si ho dávame do čaju. Mňam :-)

Kysnuté koláče na Veľkú noc

08.04.2019 12:36  Na Veľkú noc sa patrí napiecť, tak velí tradícia. Vybrali sme niekoľko tradičných slovenských koláčov, ktoré k veľkonočným sviatkom patria. Diskusie Naničmama.sk:

100 jarných kilometrov II - príbeh lesa

08.04.2019 10:36  Pokračujem , či skôr obrodou duše a tela. Aspoň tak to vyzeralo, pri našom ďalšom nedeľnom výlete, v lese u nás za rohom. Zistila, som, že chodiť aj vládzem, aj kopčeky sú už lepšie ..., len tuším chodím stále pomalšie a pomalšie. Lebo ja sa kochám, rozplývam úplne nad všetkým ... A tentoraz sme vzali so sebou aj veľký foťák, ta to vôbec nem dopadlo dobre.

Recepty na krémeše: tradičné aj originálne, ovocné, tvarohové aj orechové

04.04.2019 12:13  Už ste ochutnali medový krémeš? Viete ako chutia orechový, ovocný alebo čokoládový krémeš? V čom je tajomstvo juhoslovanského krémeša? Nech sa páči, tu je šestnásť overených receptov na rôzne krémeše, ktorých si určite vyberiete. Diskusie Naničmama.sk:

Bezmäsité pôstne jedlá - týždeň štvrtý

02.04.2019 13:13  V našej kultúre sa za pôstne jedlá obyčajne považovali múčne bezmäsité jedlá ako placky, chlieb či cestoviny. V prísnejšej verzii sa počas pôstu nesmelo konzumovať mlieko, či mliečne výrobky. Ak sa aj vy chcete trochu postiť, možno si vyberiete z našich tipov. Diskusie Naničmama.sk: Klúčové slová: